Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 12. 2018,
19.48

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,21

6

Natisni članek

Ema Klinec Ema Klinec poškodba smučarski skoki

Nedelja, 23. 12. 2018, 19.48

5 let, 4 mesece

Padec in poškodba slovenske skakalke na tekmi državnega prvenstva

Slabe novice iz skakalnega tabora. Kako resna je poškodba Eme Klinec?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,21

6

Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec se je poškodovala na tekmi državnega prvenstva v Planici. Po padcu so jo iz izteka odnesli na nosilih in odpeljali na prve preglede na Jesenice. Kako resna je poškodba kolena ta trenutek najboljše slovenske skakalke v svetovnem pokalu, naj bi bilo znano v začetku novega tedna, ko jo bodo v Ljubljani pregledali še z magnetno resonanco.
 

Timi Zajc
Sportal Zajc ubranil naslov, znana vsa slovenska orožja za novoletno turnejo

Slovenski skakalci in skakalke so zbrani v Planici, kjer se odvija državno prvenstvo v smučarskih skokih za člane in članice. Naslov državnega prvaka je ubranil Timi Zajc, slabo pa jo je odnesla branilka državnega naslova Ema Klinec.

Klinčeva je po prvi seriji vodila pred lani drugo Uršo Bogataj in tretjo Niko Križnar ter bila na dobri poti k ubranitvi naslova, a se je v finalu poškodovala. Ob doskoku je padla in obležala. Pomagalo ji je zdravniško osebje, jo odneslo iz izteka skakalnice in odpeljalo v bolnišnico. Po prvih informacijah ima poškodovano koleno, obstaja sum na novo poškodbo vezi.

Po prvih informacijah si je poškodovala koleno. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Po prvih informacijah si je poškodovala koleno. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dvajsetletnica je na Jesenicah že prestala prve preglede, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, po navodilih zdravnikov pa bo v ponedeljek v ljubljanskem kliničnem centru pregledana še z magnetno resonanco. Več informacij o zdravstvenem stanju ta trenutek najboljše slovenske skakalke je tako mogoče pričakovati v začetku tedna. Nesrečna skakalka se je resneje poškodovala že v začetku leta 2014, ko je zaradi strganih kolenskih vezi morala opustiti misel na nastop na premiernih olimpijskih igrah. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Nesrečna skakalka se je resneje poškodovala že v začetku leta 2014, ko je zaradi strganih kolenskih vezi morala opustiti misel na nastop na premiernih olimpijskih igrah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Spomin na nesrečni januar 2014

Ob padcu Klinčeve je oživel spomin na nesrečno leto 2014, ko si je na tekmi alpskega pokala v italijanskem Predazzu pri 15 letih težje poškodovala koleno. Takrat si je strgala kolensko vez, se odpravila na dolgotrajno okrevanje in morala opustiti sanje o nastopu na premiernih olimpijskih igrah. Ob doskoku takrat ni padla, temveč je po pristanku začutila, da se je v kolenu nekaj premaknilo.

Šesta skakalka zime

20-letnica, ki je bila na dobri poti do ubranitve naslova državne prvakinje, je trenutno šesta skakalka svetovnega pokala. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida 20-letnica, ki je bila na dobri poti do ubranitve naslova državne prvakinje, je trenutno šesta skakalka svetovnega pokala. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V novo sezono je Klinčeva vstopila zelo uspešno. Že na prvi postaji svetovnega pokala v Lillehammerju je skočila na zmagovalni oder, nato pa uspeh s tretjim mestom ponovila pretekli konec tedna v Premanonu, kjer je na drugi tekmi stopničke zgrešila za desetinko.

V skupnem seštevku svetovnega pokala zaseda šesto mesto, za najboljšo trojico zaostaja 50 točk. Vodi Nemka Katharina Althaus.

Po padcu Klinčeve naslov Bogatajevi

Državni naslov je po padcu tako pripadel Bogatajevi, ki je končala 1,4 točke pred nesrečno Škofjeločanko, na tretje mesto je kot lani stopila Križnarjeva.

V primerjavi s fanti, ki se odpravljajo na novoletno turnejo, bodo dekleta naslednjo tekmo svetovnega pokala dočakala v letu 2019, ko se bo pokal nadaljeval 12. januarja v japonskem Saporu.

Preberite še:

Gregor Schlierenzauer
Sportal Avstrijski zvezdnik bo izpustil novoletno turnejo

 

Timi Zajc
Sportal Skakalci in skakalke v nedeljo pod Poncami za državne naslove
Ne spreglejte