SiolNET. Sportal Zimski športi
0,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gregor Schlierenzauer ni pripravljen na vrnitev v tekmovalni ritem

Avstrijski zvezdnik bo izpustil novoletno turnejo

0,89

termometer

Gregor Schlierenzauer
Takole se je Gregor Schlierenzauer lani pripravljal na skok v Oberstdorfu, letos bo novoletno turnejo, na kateri je dvakrat slavil skupno zmago, izpustil. Foto: Sportida

Dvakratni zmagovalec novoletne turneje, avstrijski skakalni zvezdnik Gregor Schlierenzauer bo izpustil prvi vrhunec sezone, prihajajočo novoletno skakalno turnejo, ki se bo 29. decembra začela v Oberstdorfu.
 

Daleč sta leti 2012 in 2013, ko je Gregor Schlierenzauer na novoletni skakalni turneji dvakrat zapored ugnal vso konkurenco. Vse od tedaj so njegovi rezultati v upadu. 

Trenutno 33. skakalec svetovnega pokala se je po skromnem izkupičku na prvih treh postajah nove sezone (Wisla, Ruka, Nižni Tagil) in zgolj 22 zbranih točk umaknil na treninge. Iz avstrijskega skakalnega tabora so takrat sporočili, da so 28-letniku pripravili individualni program, s katerim bi do začetka novoletne turneje dvignil formo. A realnost na treningih s pomočnikom glavnega trenerja Andreasa Felderja Florianom Lieglom ni povsem sledila željam.

Glavni trener Avstrijcev Andreas Felder si želi, da bi bil Schlieri na domačem svetovnem prvenstvu spet tisti pravi.
Glavni trener Avstrijcev Andreas Felder si želi, da bi bil Schlieri na domačem svetovnem prvenstvu spet tisti pravi. Foto: Sportida

Schlierenzauer za vrnitev v tekmovalni ritem svetovnega pokala potrebuje več časa, tako da bo izpustil novoletno turnejo, so odločili v avstrijskem skakalnem taboru. Felder verjame, da lahko njegov varovanec spet najde stare občutke, in pravi, da se bo vrnil, ko se bo počutil pripravljenega. Kot je še povedal za domači ORF, si želi predvsem stabilne Schlierenzauerjeve forme med domačim svetovnim prvenstvom februarja v Seefeldu.

Za zdaj so znani trije Avstrijci, ki bodo nastopili na novoletni turneji, in sicer Stefan Kraft, Daniel Huber in Michael Hayböck. Preostalo trojico bodo določili po tekmah celinskega pokala v Švici. Tam bodo tekmovali Manuel Fettner, Clemens Aigner, Philipp Aschenwald in Markus Schiffner, pa tudi "drugoligaša" Thomas Hofer in Ulrich Wohlgenannt.

Celotna slovenska zasedba za turnejo bo znano v času DP

Slovenski skakalci in skakalke se bodo v nedeljo merili na tekmi državnega prvenstva na Bloudkovi velikanki. Naslova državnega prvaka bosta branila Timi Zajc in Ema Klinec ter v ekipni konkurenci SK Triglav Kranj. 

Timi Zajc bo konec tedna branil naslov državnega prvaka. On, brata Prevc in Jernej Damjan bodo zagotovo sestavljali slovensko šesterico na prvi postaji novoletne turneje v Oberstdorfu, preostala dva bo trener Gorazd Bertoncelj določil do konca tedna. Timi Zajc bo konec tedna branil naslov državnega prvaka. On, brata Prevc in Jernej Damjan bodo zagotovo sestavljali slovensko šesterico na prvi postaji novoletne turneje v Oberstdorfu, preostala dva bo trener Gorazd Bertoncelj določil do konca tedna. Foto: Sportida

Po državnem prvenstvu bo glavni trener določil celotno šesterico za novoletno turnejo. Za zdaj je znano, da bodo na prvo postajo od štirih, v Oberstdorf, kjer se bo vse skupaj začelo 29. decembra, odpotovali Timi Zajc, Peter Prevc, Domen Prevc in Jernej Damjan, preostali imeni bosta znani "v času državnega prvenstva", pravi glavni slovenski trener Gorazd Bertoncelj.

Spored novoletne turneje 2018/19

Oberstdorf

Sobota, 29. december
16.30 kvalifikacije

Nedelja, 30. december
16.30 tekma


Garmisch-Partenkirchen

Ponedeljek, 31. december
14.00 kvalifikacije

Torek, 1. januar
14.00 tekma


Innsbruck

Četrtek, 3. januar
14.00 kvalifikacije

Petek, 4. januar
14.00 tekma


Bischofshofen

Sobota, 5. januar
17.00 kvalifikacije

Nedelja, 6. januar
17.00 tekmaPreberite še:

Domen Prevc Sportal To je kazen za pretekle grehe Domen Prevc Sportal Priznali so, da so storili napako, Domna Prevca boli le njegov ego Timi Zajc Sportal Skakalci in skakalke v nedeljo pod Poncami za državne naslove

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin