Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
23. 2. 2016,
10.53

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Domen Prevc srebrna medalja svetovno prvenstvo Rasnov Romunija

Torek, 23. 2. 2016, 10.53

4 leta, 9 mesecev

Domen Prevc postal svetovni mladinski podprvak!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na mladinskem svetovnem prvenstvu v Rasnovu v Romuniji je zablestel 16-letni Domen Prevc, ki je osvojil srebrno medaljo. Pred njega se je uvrstil le Nemec David Siegel.

Slovenski ljubitelji skokov imajo razlog za veselje že v dopoldanskem času, saj je Domen Prevc na manjši napravi skočil do srebrnega odličja. Po prvi seriji je bil na vodilnem mestu izenačen z Japoncem Ryoyu Kobayashijem, ki je imel odlične pogoje v zraku, saj mu je pihal veter v prsi s hitrostjo 0,93 m/s, doskočil pa je pri 96,5 metra

Domen je v prvo skočil 95 metrov, pomoč vetra pa je pri njem znašala 0,31 m/s. Na tretjem mestu je bil Nemec David Siegel, ki je zaostajal za vsega pol točke.

Ko je 19-letni Nemec v drugo z rahlim vetrom v hrbet pristal pri 96,5 metra, je bilo jasno, da bosta morala Domen in Kobayashi skočiti daleč, da ga bosta premagala. Ni jima uspelo, zato pa se je nadarjenemu slovenskemu skakalcu uspelo otresti Japonca za vsega 0,2 točke in pri 16 letih je postal mladinski svetovni podprvak.

Domen je v Romunijo odpotoval po medaljo, dobil pa jo je že na prvi tekmi, zaradi česar bo v nadaljevanju lahko brez obremenitev pogledoval tudi po odličju na moški ekipni preizkušnji in tekmi mešanih ekip.

Za Domna je to tretja medalja z večjih tekmovanj, saj je bil lani na evropskem mladinskem olimpijskem festivalu v Avstriji srebrn na posamični in zlat na ekipni tekmi.

Na tekmi so nastopili še trije slovenski skakalci. Veliko se je pričakovalo tudi od Anžeta Laniška, ki je bil na koncu 16. Pred njega se je na 10. mesto uvrstil Bor Pavlovčič, Tilen Bartol pa je zasedel 27. mesto. Mesta na tekmi zaradi slabšega skoka na treningu ni dobil Cene Prevc, ki je pred tremi leti na moštveni tekmi osvojil zlato medaljo mladinskega svetovnega prvenstva.

Za zdaj ostajata edina slovenska skakalca, ki sta se na mladinskem svetovnem prvenstvu veselila posamične zlate medalje Nejc Dežman in Jaka Hvala, ki sta stala na najvišji stopnički v Erzurumu (Turčija) oziroma Liberecu (Češka).

Ne spreglejte