Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
27. 8. 2013,
11.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jernej Damjan zmaga grand prix olimpijske igre

Torek, 27. 8. 2013, 11.29

8 let

Damjan po uspehu: Po slabših sezonah glava zdaj razmišlja drugače

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za slovenskega skakalca Jerneja Damjana je nova sezona prelomna. Odločil se je za delo z novim trenerjem, ki je že obrodilo nekaj sadov. Zmagal je namreč na tekmi poletnega grandprixa v Hakubi.

Pred vstopom v novo sezono je Jernej Damjan zamenjal klub. Iz matične Ilirije je odšel v Ihan, kjer trenira pod vodstvom Simona Podrebrška. Zavestno se je odločil, da pred olimpijsko sezono naredi poseg v tehniko, saj rezultati iz preteklih sezon niso bili na želeni ravni. "Način dela je drugačen. Količinsko je treninga malce več. Poudarek je na številnih stvareh. Naredil sem ogromno spremembo na tehniki. Skačem drugače kot prej. V podrobnosti se ne bi spuščal. Moral sem prestaviti svoje meje. Več hodim tudi k maserjem, delam drugačne vaje za raztezanje, uvedel sem poskoke, ki jih prej zaradi kolen nisem delal. Uspelo mi je in iz dneva v dan se vidi, da sem se odločil prav. Rezultati kažejo na to," je razloge za spremembe navedel Damjan.

Zablestel je ravno na zadnji tekmi poletnega grandprixa v Hakubi, kjer si je z izkušenim Noriakijem Kasaijem delil prvo mesto. S tem uspehom je pokazal, da lahko nanj v zimi spet računamo. "Na vrhu nisem bil že dolgo. Delam načrtno za zimo in Soči. Na Japonskem nisem razmišljal o rezultatih. Moja želja je bila, da bi bil dvakrat med deset. Prvi dan sem bil malce besen, ker sem bil enajsti, naslednji dan pa se mi je vse poklopilo. Lepo je stati povsem na vrhu. Nikoli še nisem tako načrtno delal. Po vseh slabih sezonah glava razmišlja drugače," se japonskega uspeha spominja Jajc.

Njegove zmage so bili veseli prav vsi v našem taboru, vključno s prvim trenerjem A reprezentance Goranom Janusem. "Goran mi je že pred časom dejal, da če bom skakal, bom zraven," pravi Damjan, ki je v zadnjem času veliko treniral s Podrebrškom ter s člani B reprezentance. "Zame je pomembno, da bom v ekipi za svetovni pokal. Ta zmaga mi je dala dodaten zagon, ker vem, da sem na pravi smeri. Šel bom korak za korakom. Želja je, da se uvrstim v ekipo za zimske olimpijske igre. Tam pa sta le dve tekmi in je težko karkoli napovedovati. Mogoče je z vetrno izravnavo zame lažje. Na Japonskem sem imel ob zmagi dvakrat najslabše razmere," pa je pogled proti hladnejšim mesecem, ki bodo sledili, uperil Damjan.

Ne spreglejte