Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2013,
16.18

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jakov Fak Jakov Fak Hollmenkollen biatlon

Nedelja, 3. 3. 2013, 16.18

4 leta, 5 mesecev

Čeh Moravec najboljši v Oslu, Fak 16.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Češki biatlonec Ondrej Moravec se je v Oslu na 15 kilometrski preizkušnji s skupinskim startom veselil prve zmage v svetovnem pokalu. Edini Slovenec na startu Jakov Fak je osvojil 16. mesto.

Moravec je z enim zgrešenim strelom prehitel vodilnega biatlonca sezone Francoza Martina Fourcada, ki je zgrešil trikrat. Jakov Fak je prav tako zgrešil tri tarče. Kljub še enemu zgolj povprečnemu nastopu Fak ostaja na tretjem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ima 650 točk, dobrih 50 več kot četrtouvrščeni, Šved Fredrik Lindström, in dobrih sto manj od Norvežana Emila Hegleja Svendsena na drugem mestu. Že celo sezono je zgodba zase Martin Fourcade, ki ima pet tekem pred koncem več kot 250 točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem.

"Res, leže bi bila potrebna 'ničla', vendar se je veter naenkrat umiril in razmere so se spremenile glede na tiste med nastrelitvijo. Stoje pa je bilo premalo zbranosti, padel sem v nekakšno stanje, ko sem bil z mislimi na progi namesto na strelišču. Zadnje streljanje je bilo spet pravo nasprotje tega, zato tudi vse zadete tarče. Žal je bilo skupaj preveč zgrešenih, da bi jih lahko nadoknadil s sekundami na progi. Brez teh pomankljivosti bi bil lahko izid bistveno boljši. Pravzaprav bi moral biti, ker zmorem več. Ko sem si pred sezono ustvarjal cilje za vsako prizorišče posebej, sem si želel tudi v Oslu stati med prvimi tremi, kar pa se glede na stanje, v kakršnem sem prišel na Norveško, žal ni uresničilo. Od obeh naslednjih prizorišč bom zato poskušal odnesti čim več. Največja naloga za Soči bo poleg vrhunskih rezultatov, še pridobivanje dobrih občutkov in akumuliranje čim večjega števila informacij, ki bodo potrebne za kasnejšo vizualizacijo tekmovališča med pripravami na olimpijske igre," je bil Jakov Fak z mislimi že na naslednjih postajah svetovnega pokala.

Biatlonke in biatlonci se namreč jutri selijo v Rusijo, kjer jih čakata še dve prizorišči. Prvi bo na vrsti olimpijski Soči, kjer bodo naslednji konec tedna na Krasnaji Poljani premierne tekme biatlonskega svetovnega pokala, za zaključek pa se bodo teden dni kasneje preselili še v sibirski Hanti Mansijsk. Slovenska ekipa ostaja predvidoma vse do konca sezone v nespremenjeni zasedbi.

Ne spreglejte