Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
8. 10. 2018,
11.30

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

Natisni članek

Ana Drev svetovni pokal Sölden

Ponedeljek, 8. 10. 2018, 11.30

5 let, 6 mesecev

ANA DREV PRED NOVO SEZONO

Brez poslovilne sezone, a s pogledom v novo življenje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45
Ana Drev | Ana Drev pred vstopom v zadnjo sezono? | Foto Reuters

Ana Drev pred vstopom v zadnjo sezono?

Foto: Reuters

Vprašanje o tem, ali gre za zadnjo sezono v karieri, bo Ana Drev pustila odprto vse do zadnje tekme, ob tem pa pravi, da so se strahovi o praznini po koncu tekmovalne poti že razblinili.

Železni repertoar pogovorov z najbolj izkušeno slovensko smučarsko reprezentantko Ano Drev je tudi zdravstveno vprašanje. "Trenutno je zdravstveno stanje boljše kot na ta dan pred enim letom. Res pa je, da sem manj smučala. Deloma zaradi vnete tetive, deloma pa tudi iz preventivnih razlogov. V sezono želim vstopiti zdrava," pravi 33-letna Šmarčanka, ki je zaradi težav s tetivo kvadricepsa kot posledico druge operacije križnih vezi levega kolena trenirala po prilagojenem in predvsem ledeniško okrnjenem programu.

Tina Robnik
Sportal Nesrečna Robnikova in odmikajoča se vrnitev med vratca

Söldnen? Po vsej verjetnosti.

"Odmerjanje treningov je velika umetnost. Trenirati dovolj, da je pripravljenost kakovostna, a obenem ne preveč, da zdravstvene težave niso prevelike," pripoveduje Drevova, katere nastop na söldenskem odprtju sezone še ni potrjen, a se resno nagiba k tirolski ledeniški preizkušnji. "Tudi lani sem tehtala, a na koncu nastopila. Rezultat ni bil dober, vseeno pa sem prebila led in se otresla pritiska ter si tako olajšala delo pred tekmo v Killingtonu," pravi smučarka, ki je v Söldnu prvič nastopila že leta 2001, z letošnjim štirinajstim nastopom pa bi se izenačila s Tino Maze.

Ana Drev (tretja z leve) v vlogi najstarejše reprezentantke. Na fotografiji v družbi Ilke Štuhec, Tine Robnik, Klare Livk, Neje Dvornik, Mete Hrovat, Ane Bucik in Maruše Ferk. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ana Drev (tretja z leve) v vlogi najstarejše reprezentantke. Na fotografiji v družbi Ilke Štuhec, Tine Robnik, Klare Livk, Neje Dvornik, Mete Hrovat, Ane Bucik in Maruše Ferk. Foto: Grega Valančič/Sportida

Brez poslovilne sezone

Pretirano visokih pričakovanj pred tekmo, ki bo na sporedu 27. oktobra, ne goji. Vrhunec sezone, za katero se zdi, da bo njena zadnja, namreč načrtuje januarja in februarja. "Zadnja sezona? Tega ne bom potrdila vse do zadnje tekme. Razlogi so tudi povsem psihološke narave. Lažje je smučati, ko o tem ne razmišljaš. Če pa se v glavo ukorenini misel o zadnji sezoni, je verjetno zelo težko tekmovati," si sezone poslavljanja nikakor ne želi veleslalomska specialistka, ki je v svoji karieri dvakrat stala na odru za zmagovalke.

Žan Kranjec
Sportal "Hirscher, Kristoffersen, Pinturault in Kranjec. Zakaj pa ne?!"

Strahovi se razblinjajo

Motiv? Pred kom se (še) dokazuje? "Ne vem, komu se dokazujem. Vem pa, da zelo rada smučam. Še vedno. Včasih se sama sebi čudim. Še vedno sem željna narediti popoln zavoj. Še vedno sem vesela, ko mi uspe. S to mislijo grem v novo sezono," odgovarja deseta veleslalomistka pretekle sezone, ki pa, kot pravi sama, ne deli usode mnogih športnikov, katerih kariera se podaljšuje tudi zaradi negotovosti o aktivnosti po upokojitvi. "Strahovi o praznini po smučarski karieri se razblinjajo, zato se po svoje tudi veselim novega obdobja," dodaja Ana.

Ilka Štuhec smučanje
Sportal Ilka blizu, a še tako daleč
Janica Kostelić in Urška Hrovat
Sportal Zlata Urška iz rodu "vražjih Slovenk" na novem življenjskem slalomu
Ne spreglejte