SiolNET. Sportal Zimski športi
2,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
TINA ROBNIK pred novo sezono

Nesrečna Robnikova in odmikajoča se vrnitev med vratca

2,01

termometer

Tina Robnik
Tina Robnik še daleč od tekmovalne akcije. Foto: Reuters

Potem ko je lani z devetim mestom poskrbela za najboljši slovenski rezultat na tradicionalnem söldenskem odprtju sezone svetovnega pokala, bo letos Tina Robnik vesela, če bo prav v času ledeniškega veleslaloma prvič po sedmih mesecih in pol stopila na sneg.

Čez tri tedne se bo v Sölndu začela nova sezona svetovnega pokala. Za Tino Robnik zgolj v vlogi televizijske gledalke, kar je sicer pričakovala že nekaj časa. Vseeno pa je upala, da bo po marčevski poškodbi kolena (strgane prednje križne vezi) oktobra že zbrala nekaj smučarskih kilometrov.

"Žal rehabilitacija ne poteka tako, kot smo predvidevali. Koleno za rehabilitacijo potrebuje več časa," pravi 27-letna Lučanka, ki se je že sprijaznila z vsaj šesttedenskim zamikom, tako bi po novih načrtih lahko na sneg prvič po usodnem 9. marcu, ko je padla na tekmi v Ofterschwangu, stopila ob koncu meseca.

Žan Kranjec Sportal "Hirscher, Kristoffersen, Pinturault in Kranjec. Zakaj pa ne?!"
Kdo bo branil slovenske barve v Söldnu?

Na sobotnem ženskem veleslalomu (27. 10.) bosta zanesljivo nastopili Meta Hrovat in Ana Bucik, po vsej verjetnosti pa tudi Ana Drev. Trener Denis Šteharnik utegne štartno številko na tekmi nameniti še dvema mlajšima tekmovalkama, a le če bo zaznal možnost konkurenčnega smučanja. Na nedeljski tekmi pa bo poleg prvega aduta Žana Kranjca nastopil tudi Štefan Hadalin, tretjega nastopajočega pa gre iskati v ekipi za hitri disciplini.

Ne sme prehitevati dogodkov

"Sprva sem bila neučakana in nato razočarana. Najbolj si želim na sneg. A sčasoma sem se začela zavedati pomembnosti mirnosti. Vem, da je treba poslušati zdravje in ne prehitevati dogodkov. Napačne poteze bi lahko še podaljšale moje vračanje na tekmovališča," pravi Robnikova.

Tina Robnik Foto: Grega Valančič/Sportida

"Dokler koleno ni pripravljeno na napore, je siljenje na sneg nesmiselno. Pomembno je, da se vrnem zdrava. Tudi na daljši rok," dodaja veleslalomska specialistka, sicer stara znanka bolnišnic in operacijskih miz, zato ji potrpežljivost ob vračanju še zdaleč ni tuja.

"Kdaj? Ne vem."

V prvi fazi rehabilitacije je kot možen datum vrnitve na tekme videla 24. november, ko se bodo najboljše veleslalomistke za točke svetovnega pokala borile v Killingtonu. Zdaj pa … "Ko je postalo jasno, da se bo proces zavlekel, sem se otresla vseh pričakovanj. Ne želim se obremenjevati," odgovarja savinjska olimpijka.

Tako kot se zdaj ne obremenjuje z datumom vrnitve, je Robnikova na stranski tir potisnila tudi rezultatska pričakovanja. Jasno pa ji je, da si brez pravega pripravljalnega obdobja ne more obetati nadaljevanja lanskoletne sezone, v kateri se je prebila med veleslalomske prvokategornice ter s sedmim mestom v Kranjski Gori prišla do rezultata kariere.

Ilka Štuhec in Anja Šešum Sportal Ilka blizu, a še tako daleč

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 23
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin