SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bauer zlat in Kočevar bronast na poletnem SP-ju v Italiji

3

termometer

S poletnega svetovnega prvenstva v biatlonu, ki je od četrtka do nedelje potekalo v Italiji, se okrnjena slovenska reprezentanca vrača z dvema odličjema.

Prvenstva so se udeležili mladinke Anja Eržen, Tina Mlakar in Urška Poje ter mladinci Miha Dovžan, Vid Zabret in Primož Pančur, pa člani Klemen Bauer, Simon Kočevar in Lenart Oblak. Že v četrtek je mladinska mešana štafeta v postavi Poje, Mlaka, Pančur, Dovžan zasedla četrto mesto, smučarska tekačica, ki je prestopila v biatlon, Anja Eržen pa je tik pod stopničkami ostala tudi na sobotnem šprintu. Na tem je v članski konkurenci v soboto dobro nastopil Simon Kočevar v članski konkurenci in zasedel tretje mesto, Klemen Bauer je obtičal na četrtem, se je pa v nedeljo na zasledovalni preizkušnji izkazal tudi on in kljub trem zgrešenim strelom zmagal, vsega 9,4 sekunde pred znancem iz svetovnega pokala, Italijanom Lukasom Hoferjem. V ženski konkurenci med članicami Slovenija ni imela predstavnic.

"Naslov sicer ni osvojen v tisti najmočnejši konkurenci, kot smo jo vajeni pozimi, je pa vendarle naslov svetovnega prvaka. Z mojo udeležbo na svetovnem prvenstvu smo želeli na tekmah bolj preizkusiti nov pristop k streljanju, kot pa postavljati v ospredje rezultat. Zame je to tudi prva zmaga na svetovnem nivoju, zato bo prav gotovo dobra spodbuda za naprej. Včeraj sem naredil še nekaj starih strelskih napak, ki pa sem jih danes že v veliki meri odpravil. Tako zgodaj poleti še nikoli nismo zares tekmovali, zato je bila prva tekma kar precejšen šok za organizem, ki še ni navajen takšnih naporov. Zame pride pravi odmor šele v naslednjem tednu, zato bo počitek dobrodošel. Moj glavni poletni cilj pa ostaja pisanje diplome in zaključek študija na Fakulteti za šport," je iz Italije sporočil Klemen Bauer, zadovoljen z izkupičkom pa je bil tudi vodja članske ekipe Boštjan Lekan: "Nekaj primerjave smo imeli s konkurenco, čeprav je bila okrnjena, zato je bila pravilna odločitev, da se udeležimo prvenstva, ki je v naši soseščini. Vse skupaj je organizirano le nekoliko prezgodaj, saj tekmovalci še nimajo za seboj veliko hitrih treningov in treningov kompleksnega streljanja. Če upoštevamo to dejstvo, je bila tudi naša strelska uspešnost kar zadovoljiva, rezultati nekaterih pa so celo presegli naša pričakovanja"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin