SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Anders Jacobsen se je odzval na obtožbe o dresu

3

termometer

 | Foto:
Norveški skakalec Anders Jacobsen je bil po zmagi v Garmisch-Partenkirchnu tarča napadov. Nekateri so menili, da je Norvežan zmagal zaradi goljufije z dresom, a Jacobsen to zanika.

V Garmisch-Partenkirchnu je veliko prahu dvignil dres Andersa Jacobsna, ki naj bi mu, kot pravijo nekateri strokovnjaki, pomagal do večjih daljav in posledično do zmage.

Očitali so mu, da si ga je preveč potegnil čez zapestje, dobil večji obseg v zraku, na njem pa naj bi bile tudi nepravilnosti, a je Jacobsen razumljivo vse demantiral: "Ni prijetno, ko te obtožijo takšnih stvari. Rečem lahko le to, da sem šel čez enak pregled kot vsi drugi."

V Innsbrucku je bil, razumljivo, že prvi dan pod drobnogledom, saj so vsi želeli videti, ali bo tudi v Avstriji skočil tako kot v Garmischu. "Ko imam okoli sebe 30 fotografov, te to utrudi. Zdaj imajo dokaz, da ne goljufam," je norveškemu novinarju, ki dela za vg.no, dejal Jacobsen.

To pa ni prvič, da so Jacobsna obtožili goljufanja. Pred dvema letoma je namreč zmagal tako v Oberstdorfu kot v Garmisch-Partenkirchnu, Avstrijci pa so takrat veliko govorili o sumljivih čevljih Norvežana.

"Nekateri bi radi naredili zgodbo iz nič, vendar imam izkušnje s tem. Čakal sem, da bo prišlo kaj ven o Jacobsnu," pa pravi njegov trener Alexander Stöckl, ki zavrača očitke, da je Jacobsen v Garmischu goljufal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin