Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
6. 8. 2014,
14.40

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ana Drev SZS alpsko smučanje zimska rekreacija

Sreda, 6. 8. 2014, 14.40

5 let, 4 mesece

Ana Drev se je spogledovala z upokojitvijo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Veleslalomska specialistka Ana Drev pred osrednjim delom priprav na novo sezono priznava, da se je pred tedni resno spraševala o (ne)smiselnosti nadaljevanja športne poti.

Ani Drev so lahko reprezentančne sotekmovalke dobre želje ob dopolnjenem 29. letu izrekle visoko nad oblaki in zemljo. V trideseto leto je namreč vstopila med več kot 15-urno odisejado, popotovanjem od poletne Ljubljane do zimske Ushuaie na Ognjeni zemlji v Argentini, kjer bodo slovenske "alpinke" opravile zajeten del priprav na novo sezono. Ta utegne biti v Aninem primeru odločilna. Še več, veleslalomska specialistka iz Šmartnega ob Paki je že po zadnji zimi, v kateri je ostala brez točk svetovnega pokala in posledično tudi olimpijskega nastopa v Sočiju, razmišljala tudi o tem, da bi tekmovalne smuči postavila v kot.

"Ko sem se znašla na razpotju, je odločalo predvsem vprašanje o zdravstvenem stanju. Če se to ne bi popravilo, ne bi več tvegala. Na srečo sem s smučarskimi premori med preteklo sezono dokončno sanirala poškodbo kolena, v zadnjih mesecih pa nimam več težav. Noga po poškodbi potrebuje čas. Zdaj je od usodne tekme v Lenzerheideju minilo že skoraj leto in pol, tako da sem pripravljena na večje napore," pripoveduje Drevova, ki si je koleno poškodovala na zadnji preizkušnji v sezoni 2012/13, letos pa se je nato neuspešno vračala v veleslalomsko druščino.

Nima časa čakati

Druga najstarejša članica slovenske reprezentance pa se kljub zadovoljstvu ob vnovičnem pobegu iz primeža zdravstvenih težav dobro zaveda, da se bo že na prvi tekmi nove sezone soočila tudi s precejšnjim rezultatskim pritiskom. Čas namreč ne bo njen zaveznik.

"Vem, da se moram kakovostno pripraviti že do oktobrske tekme na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. Prvi oprijemljivi rezultat bom lovila že tam," pravi Drevova, ki je na uvodni tekmi svetovnega pokala sicer že kar šestkrat prišla do točk svetovnega pokala. Tokrat bo na zahtevnem ledeniku začela loviti ugodnejše štartno izhodišče ter normo za nastop na februarskem svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku.

Najboljše karte bo morala razkriti že do novega leta, saj koledar svetovnega pokala v letu 2014 predvideva štiri veleslalome, naslednjega pa nato šele ob koncu februarja 2015 v Mariboru. "S kondicijskim delom priprav sem zadovoljna. Tudi prvi stik s snegom je bil dober. Zdaj moram dobro izkoristiti treninge v Argentini, kjer bi rada priklicala stare smučarske občutke in dobila potrditev o kakovostni telesni pripravi," pravi nekdanja olimpijka.

Pogodbe s SZS še ni podpisala

Čeprav se je na pot proti Argentini v družbi Maruše Ferk, Katarine Lavtar in Ilke Štuhec (na Primorskem se je regijsko pisani odpravi priključila še Ana Bucik) podala izpred sedeža Smučarske zveze Slovenije, pa v tamkajšnjih pisarnah ni pristavila svojega podpisa na pogodbo s krovno zvezo. Pri vodstvu te so sicer nekoliko omilili ultimat, po katerem bi smučarjem in smučarkam brez podpisane pogodbe onemogočili sodelovanje na treningih, vseeno pa pričakujejo, da bodo formalnosti v doglednem času urejene.

"Vsekakor je to vprašanje v času priprav, ko mora biti glava pri smučanju, nekoliko moteče. Obenem se tudi dobro zavedam, da se po slabših rezultatih ne bom mogla izogniti plačilu samoprispevka, vseeno pa upam, da se bomo lahko dogovorili za čim bolj ugodno rešitev. Iz nedavnega sporočila vodstva panoge je že možno razumeti, da bodo prvotna pravila igre o financiranju nekoliko spremenjena," se je vselej neugodne teme dotaknila Drevova, ki bi sicer morala za sodelovanje v reprezentančnem pogonu plačati devet tisoč evrov, obenem pa kriti še stroške letalskih vozovnic.

Ne spreglejte