Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 11. 2020,
10.11

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Daniel Andre Tande Johan Andre Forfang Alexander Stöckl

Nedelja, 29. 11. 2020, 10.11

3 leta, 4 mesece

ruka

Trener Norvežanov prevzel odgovornost za napako

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Aleksander Stöckl | Aleksander Stöckl je prevzel odgovornost za sobotno napako in se opravičil Forfangu. | Foto Sportida

Aleksander Stöckl je prevzel odgovornost za sobotno napako in se opravičil Forfangu.

Foto: Sportida

Sobotna tekma na Finskem je v taboru Norvežanov povzročila kar nekaj slabe volje. Daniel Andre Tande je grdo padel, a padec naj ne bi pustil hujših posledic, tako da bo danes nastopil, trener Aleksander Stöckl pa je Johannu Andréju Forfangu prehitro dal znak za skok. Sledila je diskvalifikacija, po kateri je trener prevzel odgovornost za napako, ki je bila posledica zmede po Tandejevem padcu. 

Bor Pavlovčič
Sportal V Ruki Nemec pred Poljakoma, najboljši Slovenec pa Pavlovčič na sedmem mestu

Norvežani so se po zaslugi Halvorja Egnerja Graneruda še na drugi posamični tekmi sezone približali zmagovalnemu odru, 24-letnik je še drugič končal tik pod zmagovalnim odrom, od katerega so ga na četrtem mestu ločile slabe tri točke. A kljub vzponu Graneruda je sobota v norveškem taboru pustila grenak priokus.

Najprej jo je skupil Daniel Andre Tande, ki se je po smučini spustil kot drugi, padel in s pomočjo zdravniškega osebja zapustil iztek. Vse skupaj je tako zmedlo glavnega trenerja Norvežanov Aleksandra Stöckla, da je naslednjemu varovancu Johannu Andreju Forfangu prehitro dal znak za skok. Na semaforju še ni bilo zelene luči, pač pa rumena, kar je prineslo diskvalifikacijo povratnika v svetovnem pokalu. "Neverjetno je, da se kaj takega lahko zgodi, prekleto neverjetno, slabo mi je," Forfang ni skrival jeze.

Anže Lanišek
Sportal Lanišek se je spogledoval s stopničkami, Zajc s težavami

Johann Andre Forfang po diskvalifikaciji ni bil najboljše volje. | Foto: Reuters Johann Andre Forfang po diskvalifikaciji ni bil najboljše volje. Foto: Reuters

Johann Andre Forfang
Sportal V Wisli zanj ni bilo prostora, zdaj se vrača

Stöckl se je varovancu, ki ga je prikrajšal za finale, opravičil in dejal, da je bil preveč pod vtisom Tandejevega padca. "Vse skupaj je bilo preveč zame. Nisem vedel, kaj in kako resno je s Tandejem. Po glavi so mi rojila številna vprašanja. Spustil sem ga prehitro. Po navadi po 15 sekundah posveti zelena, a tokrat je bila še rumena, kar sem opazil šele po tem, ko sem mu že dal znak. Moja napaka," je za nrk.no dejal 46-letni Avstrijec.

Daniel Andre Tande bo danes nastopil. | Foto: Sportida Daniel Andre Tande bo danes nastopil. Foto: Sportida

"Čutim bolečine, a naj bi šlo le za udarec. Pregledali so mi meniskus in vezi. Ni nič resnega, samo modrica. Jutri bom najverjetneje nastopil, saj sem vajen skakanja v bolečinah," je bil kaj hitro po padcu optimističen Tande, ki se je v zadnjih letih ukvarjal tako z avtoimuno boleznijo kot tudi več poškodbami kolen.

Prav obnovitev poškodbe je skrbela Norvežane, a na srečo do nje ni prišlo, tako da bo Viking danes nastopil.

Program v Ruki se bo s kvalifikacijami začel ob 14. uri, ob 15.30 sledi še druga posamična tekma, nato pa selitev v Nižni Tagil.

Preberite še:

Anže Lanišek
Sportal Notranji boj v slovenski skakalni reprezentanci
Ne spreglejte