Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 1. 2018,
15.40

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 #zanaše #zanase

Petek, 19. 1. 2018, 15.40

6 let, 2 meseca

EP v rokometu

Zbudite se #zanaše rokometaše, oni se bodo tudi stepli za zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,23

1

Slovenska rokometna reprezentanca bo v petek igrala izredno pomembno tekmo proti Danski. Ta tekma bo bolj kot ne odločilna za slovenske rokometaše. Izredno pomembna bo tudi spodbuda slovenskih navijačev, ki bodo navijali #zanaše.

V preteklih dnevih se je veliko govorilo o spornih sodniških odločitvah na tekmah skupinskega dela evropskega prvenstva na Hrvaškem. Precej vroče je postalo na tekmi z Nemčijo, ko je sodniški par po pretečenem času krojil izid tekme. Litovca sta Nemcem po videoanalizi dosodila sedemmetrovko. Tekma se je končala z izidom 25:25, naši fantje pa so izgubil dragoceno točko.

Navijači so pustili srca na tribunah. | Foto: Sportida Navijači so pustili srca na tribunah. Foto: Sportida Poziv slovenskim navijačem

Po tisti tekmi je za zeleno mizo potekala prava drama. Vodstvo slovenske rokometne reprezentance je vložilo dve pritožbi, ki sta bili pozneje zavrnjeni, prav tako je resno razmišljalo o tem, da bi protestno zapustili evropsko prvenstvo. Pozneje so se odločili ostati, vse slovenske navijače pa pozvali, da fante podprejo v najtežjih trenutkih.

In ravno to se je zgodilo. Na zadnji tekmi skupinskega dela, ko je Slovenija igrala proti Črni gori, se je v zagrebški Areni zbralo ogromno slovenskih navijačev. Ti so poskrbeli za huronsko navijanje in s tem naše fante ponesli po igrišču. Lahko rečemo, da so igralci pustili srce na igrišču, slovenski navijači pa na tribunah.

#Zanaše rokometaše bodo zagotovo navijali tudi preostali slovenski športniki:

Kakor vedo in znajo "Moramo se spustiti v boj in jih pretepsti." | Foto: Mario Horvat/Sportida "Moramo se spustiti v boj in jih pretepsti." Foto: Mario Horvat/Sportida

V petek jih čaka obračun z Dansko, aktualno olimpijsko prvakinjo. Slovenska reprezentanca se je z njo pomerila tudi v Riu, kjer je visoko izgubila z izidom 37:30. Varovanci Veselina Vujovića v dvoboj zagotovo ne bodo šli z belo zastavo. Nasprotno, spustili se bodo v boj do zadnjega. "Proti Danski potrebujemo dve točki. Do teh moramo priti, kakor vemo in znamo. Moramo se spustiti v boj in jih pretepsti," je pred dnevi za Sportal povedal Miha Zarabec, režiser slovenske igre.

S srcem navijajo tudi v oddaji Dan

Rokometna evforija je zajela tudi oddajo Dan. Tudi tam so se spomnili na naše rokometaše.

Navijajte za naše športnike in osvojite Samsung Galaxy S8

Pridružite se slovenskim športnikom in pokažite, da tudi vaše srce bije za Slovenijo. Sodelujte v nagradni igri #zanaše.

Sodelujete tako, da na svojih družbenih omrežjih delite navijaški posnetek slovenskih športnikov ali posnamete svoj posnetek z navijaškimi gibi in ga delite. Ne pozabite pripisati #zanaše in označiti Telekom Slovenije. Morda boste prav tisti srečnež, ki bo prejel mobilni telefon Samsung Galaxy S8!
www.zanase.si

Kje in kdaj?

Slovenska rokometna reprezentanca bo drugi del turnirja igrala v Varaždinu, kjer jo čakajo tri tekme. Upajo na čim večjo podporo navijačev, saj jim bo na naslednjih tekmah še kako pomemben dodaten igralec na tribunah. Nemalo bo tistih, ki bodo tudi doma s srcem navijali #zanaše.

Vid Kavtičnik, kapetan slovenske reprezentance | Foto: Mario Horvat/Sportida Vid Kavtičnik, kapetan slovenske reprezentance Foto: Mario Horvat/Sportida

Tekme slovenske reprezentance:

Petek, 19. januar: 20.30 Slovenija – Danska
Torek, 23. januar: 18.15 Slovenija – Španija
Sreda, 24. januar: 16.00 Slovenija – Češka

Ne spreglejte