Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
19. 9. 2020,
8.45

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal

Sobota, 19. 9. 2020, 8.45

3 leta, 7 mesecev

Zmeda in panika: Upam, da nisi pozitiven #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96
Dušan Lajović in Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Koronavirus se je močno zasidral tudi v igralce tenisa. Včeraj je Dušan Lajović na turnirju serije masters v Rimu Rafaelu Nadali po pomoti vzel brisačo. Nastali sta zmeda in panika. Novak Đoković pa je spregovoril o gledalcih. Ti naj bi bili lahko na tribunah v polfinalu in finalu turnirja.

Polona Hercog
Sportal Polona Hercog po trdem boju brez četrtfinala, Klepačeva bez polfinala

Na teniških turnirjih še vedno veljajo stroga pravila, in nič drugače ni pri brisačah, ki jih uporabljajo igralci med igro. Organizatorji v Rimu so na vsaki strani igrišča zato postavili dve košari. Ti sta označeni s številko, da igralec natanko ve, katera je njegova, in sicer, da ne pride do njihove zamenjave.

"Upam, da si negativen"

A do zmede in manjše panike je prišlo v dvoboju med Dušanom Lajovićem in Rafaelom Nadalom. Srbski teniški igralec je med menjavo strani po nesreči vzel brisačo Rafaela Nadala in se začel z njo brisati. Španec je to hitro opazil in ga opozoril, da ni vzel prave brisače. Stvar na koncu vendarle ni bila tako resna, saj sta se oba igralca smejala, Lajović pa je brisačo takoj odnesel stran.

Dušan Lajović | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Nadal: "Vzel si mojo brisačo."

Lajović: "O, sr *** !"

Nadal: "V redu je."

Lajović: "Upam, da si negativen."

Nadal: "Da, sem."

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Nadal: Sploh se ne smem pritoževati

Rafael Nadal je dvoboj osmine finala dobil brez težav, potem ko je Lajovića premagal po dveh nizih (6:1, 6:3), dvoboj pa je trajal le eno uro in pol.

"Mislim, da sem igral na zelo dobri ravni. Seveda, moram še napredovati. Delati moram še na nekaterih stvareh, ki ne pridejo kar same od sebe. Bil je še en zelo dober večer, potem ko sem igral proti zelo dobremu nasprotniku. Sploh se ne smem pritoževati. Veliko bolje je, kot sem pričakoval," je po dvoboju razlagal kralj peska. Njegov nasprotnik v četrtfinalu bo Diego Schwartzman.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Đoković: Bolje tisoč gledalcev kot nič

Italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora je sporočil, da bo od nedelje dalje 1000 gledalcev lahko obiskalo športne prireditve na odprtem. To novico je z  veseljem sprejel tudi Novak Đoković, prvi igralec sveta. Ta je v osmini finala premagal svojega rojaka Filipa Krajanovića.

"Tudi jaz sem dobil to informacijo in še vedno ne vem, ali je prava, ker se stvari vseskozi spreminjajo. Želel bi si, da bi bilo to res. Bolje je, da igramo pred tisoč gledalci, kot pred praznimi tribunami. Navijači so del naše kariere in športa. Vsi igramo za njih. Vesel sem, da se bo to zgodilo. Prav tako bi si želel, da ostanemo na osrednjem igrišču, ker mislim, da je kakovost igrišča boljša," je glede gledalcev povedal Beograjčan. Tega danes v četrtfinalu čaka Dominik Koepfer.

Novak Đoković
Sportal Ni šlo brez težav: kdo na praznih tribunah je motil Đokovića? #video
Ne spreglejte