Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
13.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Roberta Vinci OP ZDA

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 13.15

8 let

Zmagovalka OP ZDA šokirala: upokojila se bo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Flavia Pennetta je zmagala na OP ZDA, potem ko je v finalu premagala rojakinjo Roberto Vinci. Italijanska igralka je takoj po zmagi napovedala svojo upokojitev.

V ženski posamezni konkurenci smo lahko gledali italijanski finale, ki ga je na koncu po dveh nizih dobila Flavia Pennetta in se tako veselila svoje prve lovorike na turnirjih za grand slam. Pennetta je pri 33 letih postala najstarejša igralka v zgodovini tenisa, ki je dobila OP ZDA. S to zmago pa se je povzpela na osmo mesto svetovne ženske teniške lestvice. Njeni nasprotnici v finalu Roberti Vinci ni uspelo ponoviti igre iz polfinala, kjer je presenetljivo izločila prvo igralko sveta Sereno Williams. V dvoboju je bila rahla favoritinja Pennetta, ki je dobila pet predhodnih dvobojev. Vlogo favoritinje je pozneje upravičila tudi na igrišču.

V prvem nizu smo lahko gledali zelo izenačen dvoboj. Po peti igri je prvi "break" uspel Pennetti, ki ji je uspelo izkoristiti šele sedmo žogico za odvzem servisa. V osmi igri je nazaj udarila Vincijeva in izenačila na 4:4. Na koncu niza je odločala podaljšana igra, kjer je več zbranosti pokazala Pennetta.

V drugem, odločilnem nizu je bilo kmalu jasno, komu se nasmiha velika zmaga. Flavia je že v uvodu povedla s 4:0. Tega vodstva ni zapravila in se po dobri uri in pol veselila svoje največje zmage v karieri.

"Mislim, da je zdaj pravi trenutek"

Flavia Pennetta je po zmagi šokirala gledalce, potem ko je napovedala svojo teniško upokojitev. Kot je povedala, se je za to odločila že pred časom. "Zakaj? Zato, ker sem že utrujena od vseh teh tekmovanj. Ko si 24 tednov na leto na igriščih in se moraš vsak teden boriti. Če se ne boriš vsak teden, tako kot sem se tukaj na OP ZDA, potem ne prideš nikamor. Prav tako včasih čutim, da nimam več moči za to. Mislim, da je zdaj pravi trenutek. Bila je zelo težka odločitev, vendar sem vesela, da sem se odločila," je na novinarski konferenci povedala Pennetta.

Ne spreglejte