Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 8. 2019,
6.19

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

OP ZDA teniški globus Novak Đoković Roger Federer

Torek, 27. 8. 2019, 6.19

4 leta, 7 mesecev

OP ZDA, 1. dan (ATP)

Roger Federer se ni najbolj izkazal, Đoković brez težav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Novak Đoković | Takole sta si Novak Đoković in Roberto Cerballes Baeno po nekaj manj kot dve uri dolgem dvoboju segla v roke. | Foto Reuters

Takole sta si Novak Đoković in Roberto Cerballes Baeno po nekaj manj kot dve uri dolgem dvoboju segla v roke.

Foto: Reuters

S ponedeljkom se je začelo OP ZDA, zadnji letošnji turnir za grand slam. Že uvodni dan so ljubitelji tenisa lahko spremljali Novaka Đokovića in Rogerja Federerja. Srb, ki brani naslov, je brez težav v treh nizih premagal Španca Roberta Carballesa Baena, Federer pa je moral oddati en niz.

 

Tamara Zidanšek
Sportal Serena Williams ponižala Šarapovo, Tamara Zidanšek se je poslovila

Novak Đoković je svojega nasprotnika odpravil s 3:0, na igrišču pa se je zadržal slabi dve uri. Dvoboj se je končal z izidom 6:4, 6:1, 6:4.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Đoković je veliko igral na mreži in bil uspešen

Za Novaka Đokovića je bila to že 14. zmaga v uvodnem krogu, v zadnjih enajstih letih pa se je prebil vsaj do polfinala. Roberto Carballes Baena si niti enkrat v dvoboju ni priigral možnosti za "break". Pri Srbu je še najbolj opazna statistika na mreži. Ta je v dvoboju 27-krat prišel na mrežo in bil kar 21-krat uspešen. V drugem krogu ga čaka Argentinec Juan Ignacio Londero, s katerim do zdaj še nista igrala.

Roger Federer je že v prvem krogu oddal niz. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer je že v prvem krogu oddal niz. Foto: Gulliver/Getty Images

Federer bo čim prej pozabil prvi niz

Nekaj več dela je imel Roger Federer. Švicar je igral proti kvalifikantu Sumitu Nagalu. Indijec, ki se je na glavni turnir prebil skozi kvalifikacije, je Švicarju vzel prvi niz. Federer je v nadaljevanju dal v prestavo višje in se pričakovano uvrstil v drugi krog. Baselčan ima trenutno na trdi podlagi razmerje zmag in porazov 86:13.

"Mislim, da bom čim prej pozabil prvi niz. Nikoli ni lahko v prvem krogu. Ljudje so pričakovali drugačen rezultat. Tudi sam se pričakoval nekaj drugega. Želel sem igrati bolje, kar mi je tudi uspelo. Veliko lažje je bilo, ko sem imel v drugem nizu 3:0," je po dvoboju povedal eden najboljših igralcev vseh časov."

Od slovenskih predstavnikov bo na turnirju igral Aljaž Bedene, ki ima dvoboj v torek. Njegov nasprotnik bo Slovak Jozef Kovalik.

Novak Đoković
Sportal Đoković se že ubada s težavami, Federer se že leta ni tako dobro počutil
Ne spreglejte