Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 7. 2018,
17.33

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,72

4

Natisni članek

Novak Đoković Kevin Anderson Wimbledon

Nedelja, 15. 7. 2018, 17.33

5 let, 9 mesecev

Wimbledon (ATP), finale

Čustveni Đoković po zmagi: Sin moj, najraje te imam #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,72

4

Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Zdaj je jasno, da se je Novak Đoković po dolgem času vrnil med najboljše. Srb je v finalu Wimbledona premagal Kevina Andersona in se tako še četrtič veselil zmage na najprestižnejšem turnirju za grand slam. Izid finala je bil 6:2, 6:2 in 7:6 (3). Novaka je s tribun spremljal tudi njegov sin Stefan.

Đoković, ki bo v svojo vitrino tako postavil še 13. lovoriko za grand slam, je bil ves dvoboj boljši nasprotnik. Kevin Anderson je Đokoviću nudil odpor le v tretjem nizu, prva dva pa sta minila povsem v prevladi 31-letnega teniškega igralca. Dvoboj se je končal po dveh urah in 20 minutah. Zmagovalec Wimbledona odhaja domov bogatejši za skoraj dva milijona evrov, medtem ko je poraženec dobil polovico manj.

Prvič se je na tribunah prikazal tudi sin Stefan

Novak Đoković je imel tudi tokrat veliko podporo. Na tribunah je bila med drugim njegova žena Jelena Đoković, prvič pa smo lahko videli tudi njegovega sina Stefana. V Wimbledonu je namreč pravilo, da na igrišče nimajo vstopa otroci, mlajši od pet let. Po končanem dvoboju so organizatorji družini Đoković le pogledali skozi prste in malemu Stefanu dovolili na osrednje igrišče.

Stefan Đoković, Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

"Prvič sem imel nekoga, ki je vpil: Oči, oči. Sin moj, najraje te imam. On je bil v zadnjih tednih zagotovo moj najboljši partner," je po zmagi povedal čustveni Nole. "Želim čestitati tudi Kevinu za izjemen niz zmag. Veliko ur je preigral in prvič je tukaj igral v finalu. Morda v prvih dveh nizih ni bil najboljši, a na koncu sem srečen, da mi je uspelo dobiti tretji niz. Čestitam mu in mu želim vse najbolje."

"Bili so trenutki, ko sem dvomil o svoji vrnitvi." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Bili so trenutki, ko sem dvomil o svoji vrnitvi." Foto: Guliverimage/Getty Images

"V zadnjih nekaj letih mi ni bilo lahko"

Srbski teniški zvezdnik se je v zadnjem času ubadal s slabo fizično pripravljenostjo, prav tako ni bil več tako samozavesten. Da je znova v dobri formi, je dokazal že v polfinalu z Nadalom, ki ga je premagal po petih nizih.

"Lahko je zdaj govoriti, ampak moral sem verjeti v ta proces. Zelo sem hvaležen svoji ekipi in vsem, ki me podpirajo. V zadnjih letih mi ni bilo lahko. Imel sem operacijo in šest mesecev me ni bilo na turneji, potem ko sem se ubadal s težko poškodbo. Bili so trenutki, ko sem dvomil o svoji vrnitvi," je po veliki zmagal povedal Novak.

Novak Đoković v pičlih 29 minutah do prvega niza

Uvodni niz se je začel po željah Novaka Đokovića, saj je Južnoafričanu vzel že prvo servisno igro. Enako se je ponovilo v peti igri, ko je nasprotniku vzel še en servis in povedel s 4:1. Novak te prednosti ni zapravil in prvi niz dobil z izidom 6:2. Prvi niz je trajal le 29 minut.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Drugi niz skoraj na las podoben prvemu

Drugi niz se je začel podobno kot prvi. Južnoafričan je znova v prvi igri izgubil servis, v naslednji igri je Nole povedel z 2:0. Tako kot v prvem nizu je "break" padel v peti igri in znova vodstvo 4:1 za Novaka. Tudi drugi niz se je na koncu končal z izidom 6:2 in je trajal malo dlje kot prvi - 43 minut. Novak je imel v drugem nizu zelo visok odstotek prvega servisa. Ta je znašal 63 odstotkov.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Tretji niz je odločala podaljšana igra

Kevin Anderson je prvič povedel v prvem nizu, potem ko je dobil uvodno servisno igro in povedel z 1:0. Že v naslednji igri mu je Đoković dal vedeti, da ga bo težko premagati, ko je dobil igro na svoj servis brez izgubljene točke. V nadaljevanju niza je bilo veliko bolj izenačeno. Zelo napeto je bilo v deseti igri, ko je imel Anderson dve žogi za tretji niz, a se je Novaku uspelo ubraniti in izenačiti na 5:5. Na koncu je odločala podaljšana igra, ki jo je brez večjih težav dobil Novak in na koncu tudi zasluženo slavil.

Za Novaka Đokovića je bila to ena najbolj čustvenih zmag v karieri. | Foto: Guliverimage/Getty Images Za Novaka Đokovića je bila to ena najbolj čustvenih zmag v karieri. Foto: Guliverimage/Getty Images

V mešanih dvojicah Wimbledona zmaga avstrijsko-ameriškemu paru

Avstrijka Nicole Melichar in Američan Alexander Peya sta zmagovalka teniškega turnirja v Wimbledonu v konkurenci mešanih dvojic. V finalu sta premagala belorusko-britanski par Viktorija Azarenka/Jamie Murray s 7:6 (1) in 6:3.

Ne spreglejte