Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 7. 2019,
18.26

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

teniški globus Wimbledon Serena Williams

Torek, 9. 7. 2019, 18.26

4 leta, 9 mesecev

Wimbledon (WTA), 8. dan

Znane vse štiri polfinalistke, najbolj se je namučila Serena Williams

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Serena Williams | Serena Williams se je po treh nizih uvrstila v polfinale. | Foto Gulliver/Getty Images

Serena Williams se je po treh nizih uvrstila v polfinale.

Foto: Gulliver/Getty Images

Na teniškem turnirju v Wimbledonu so bili v ženski konkurenci v torek na sporedu četrtfinalni dvoboji. Vstopnice za polfinale so si priborile Američanka Serena Williams, Čehinja Barbora Strycova, Romunka Simona Halep in Ukrajinka Jelena Svitolina. 

Cori Gauff
Sportal Končala se je pravljica 15-letnega čudežnega dekleta

Serena Williams, 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam, na sveti wimbledonski travi kaže vse boljše igre. Njena nasprotnica v četrtfinalu je bila rojakinja Alison Riske, trenutno 55. igralka sveta. Ta je v osmini finala nekoliko presenetljivo premagala Ashleigh Barty, prvo igralko sveta, tokrat pa ni bila kos razpoloženi Williamsovi, ki je slavila po točno dveh urah z 2:1 v nizih. Za igralki je bil to prvi medsebojni dvoboj.

"Ničesar mi ni podarila. Vse sem si morala sama priboriti. Prav moja borbenost je bila tokrat odločilna. Res sem zadovoljna. Pred tedni, ko sem se mučila z bolečinami v kolenu, nisem mogla dobiti dvoboja, zdaj pa se tu počutim neprimerno boljše," je po svoji 97. wimbledonski zmagi in 12. uvrstitvi v polfinale dejala Williamsova, ki v Wimbledonu lovi 24. zmago na turnirjih za grand slam, s katero bi se na vrhu izenačila z Margaret Smith Court.

Serena je v Wimbledonu pokal za zmagovalko dvignila že sedemkrat. Njena naslednja ovira bo Čehinja Barbora Strycova, ki je v dveh nizih ter po dobri uri in pol igre ugnala Britanko Johanno Konto. Čehinja dvoboja sicer ni dobro začela, domača igralka je povedla s 3:0, a se je Čehinja še pravočasno razigrala, si v prvem nizu priborila podaljšano igro, po zmagi v njej pa nato ni imela več težav.

Barbora Strycova je v četrtfinalu ugnala Johanno Konto. | Foto: Reuters Barbora Strycova je v četrtfinalu ugnala Johanno Konto. Foto: Reuters

Halepova v polfinalu s Svitolino

V polfinale se je kot prva uvrstila romunska teniška igralka Simona Halep. Sedma nosilka je v današnjem četrtfinalu premagala Kitajko Shuai Zhang s 7:6 (4) in 6:1. Halepova bo v polfinalu Wimbledonu igrala drugič v karieri, leta 2014 jo je v njem izločila Kanadčanka Eugenie Bouchard.

"Dvoboja nisem začela po željah. Manjkalo je agresivnosti, ko sem to popravila, pa mi je steklo. Z igro sem zelo zadovoljna, upam, da jo bom ponovila tudi v polfinalu. Sem zdrava, sveža, sproščena, imam energijo in samozavest, ko stopim na igrišču," je bila dobro razpoložena Halepova.

Simona Halep se je kot prva uvrstila v polfinale. | Foto: Reuters Simona Halep se je kot prva uvrstila v polfinale. Foto: Reuters

V polfinalu bo Halepova igrala proti Ukrajinki Jelini Svitolini, ki je v v četrtfinalu ugnala Slovakinjo Karolino Muchovo. Svitolina, ki je v prvem nizu že zaostajala z 2:5, nato pa dobila pet zaporednih iger, bo v polfinalu Wimbledona zaigrala prvič. Ukrajinka je po dobri uri in pol igre slavila s 7:5, 6:4.

WTA

Ne spreglejte