Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
9. 7. 2019,
12.07

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

1

Natisni članek

teniški globus Wimbledon Cori Gauff

Torek, 9. 7. 2019, 12.07

4 leta, 9 mesecev

Končala se je pravljica 15-letnega čudežnega dekleta

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,91

1

Cori Gauff | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V zadnjih dneh se je veliko govorilo o šele 15-letni Cori Gauff, ki je bila vse do včeraj osrednja zvezda wimbledonskega turnirja. Ste vedeli, da jo je pred dobrimi štirinajstimi dnevi suvereno premagala slovenska teniška igralka Kaja Juvan?

Alison Riske
Sportal Konec za prvo igralko sveta, Halepova končala pravljico 15-letne senzacije

Verjetno jih ni prav veliko, ki vedo, da je Kaja Juvan mlado ameriško zvezdnico premagala v kvalifikacijah za OP Francije.  | Foto: Gulliver/Getty Images Verjetno jih ni prav veliko, ki vedo, da je Kaja Juvan mlado ameriško zvezdnico premagala v kvalifikacijah za OP Francije. Foto: Gulliver/Getty Images Kaja Juvan je ameriško zvezdnico odpravila brez večjih težav

Cori Gauff, šele 15-letna teniška igralka, je v Wimbledonu poskrbela za pravo teniško evforijo. To je v ponedeljek v osmini finala prekinila Simona Halep. Romunka je novo teniško zvezdnico premagala po dveh nizih (6:3, 6:3). Gauffovi je šlo nekoliko slabše od rok na pariškem pesku (OP Francije), kjer je tekmovanje končala v drugem krogu kvalifikacij.

Verjetno jih ni prav veliko, ki vedo, da je Kaja Juvan mlado ameriško zvezdnico premagala v kvalifikacijah za OP Francije. Dvoboj se je končal po dveh nizih, mlada Ljubljančanka pa je slavila z rezultatom 6:3, 6:3. Kaja Juvan je sicer prejšnji teden v športni karieri dosegla nov mejnik. V Wimbledonu je prvič zmagala v dvoboju na turnirju za grand slam. V prvem krogu je premagala Kristino Pliškovo, nekdanjo 35. igralko na svetu. Izvrstno igro je pokazala tudi proti Sereni Williams, eni najboljših igralk vseh časov. Proti 23-kratni zmagovalki turnirjev za grand slam je dobila prvi niz, nato pa izgubila.

Kaja Juvan trenutno doma pridno trenira in se pripravlja na naslednje turnirje. Več si boste lahko prebrali v sobotnem intervjuju, saj smo na pogovor povabili njo in njenega trenerja Robija Cokana.

"Naučila sem se, kako igrati pred veliko množico." | Foto: "Naučila sem se, kako igrati pred veliko množico."

Pravljica se je končala, a se je veliko naučila

Pravljica ameriške igralke se je končala, a je v zadnjih treh tednih skoraj vsak dan doživela nekaj novega. Po turbulentnih dneh in porazu ji je le uspelo zbrati misli.

"Veliko sem se naučila. Naučila sem se, kako igrati pred veliko množico. Naučila sem se, kako je igrati pod pritiskom. Veliko sem se naučila in zares sem hvaležna za te izkušnje," je uvodoma povedala Cori.

Že komaj čaka, da vidi, kaj se bo dogajalo v prihodnje Mlada Američanka je ponosna nase. | Foto: Reuters Mlada Američanka je ponosna nase. Foto: Reuters

"Zabavala sem se. Še vedno se imam lepo, čeprav sem izgubila. Bom še videla, kako se bom počutila pozneje. Pred tem sem izgubila v drugem krogu kvalifikacij OP Francije, zdaj pa se mi je uspelo prebiti v drugi teden. Zares sem ponosna nase. Komaj čakam, da vidim, kaj mi bo uspelo na OP ZDA in na prihodnjih turnirjih," je še povedala najmlajša teniška igralka, ki se ji je uspelo uvrstiti na glavni turnir v Wimbledonu.

Roger Federer
Sportal Vodilna trojka moškega tenisa brez težav
Novak Đoković
Sportal Novak Đoković že po tednu dni ostaja brez Gorana Ivaniševića
Ne spreglejte