Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
2. 4. 2017,
21.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Miami

Nedelja, 2. 4. 2017, 21.47

6 let, 7 mesecev

MIAMI, FINALE

Roger Federer se po zmagi v Miamiju umika

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na turnirju serije masters v Miamiju sta se med seboj merila Roger Federer in Rafael Nadal, dva velika tekmeca. To je bil zanju že 37. medsebojni dvoboj, ki ga je po dobri uri in pol zasluženo dobil Švicar z izidom 6:3 in 6:4.

Na osrednjem igrišču v Crandon Parku je potekala prava teniška poslastica, potem ko sta med seboj igrala ena najboljših igralcev vseh časov. Za Federerja je to po enajstih letih tretja zmaga v Miamiju. Pred tem je slavil leta 2005 in 2006. To pa je bila za Baselčana že četrta zaporedna zmaga nad Nadalom. Zimzeleni Federer, ki je skupno dosegel 91. lovoriko, se bo prihodnji teden na lestvici ATP povzpel na 4. mesto.

Odločil se je, da se za nekaj časa umakne. | Foto: Guliverimage/Getty Images Odločil se je, da se za nekaj časa umakne. Foto: Guliverimage/Getty Images "Lepo bi bilo, če bi bil spet na prvem mestu svetovne lestvice"

Roger Federer je takoj po dvoboju čestital  Rafaelu Nadalu za izjemen dvoboj in ob tem dodal, da so za njim v Miamiju izjemni dnevi. Kot je razkril, si bo zdaj vzel nekaj časa za počitek, saj naj bi v peščenem delu sezone igral le na OP Francije.

"Vzpenjam se po lestvici in želim ostati zdrav. Ko sem zdrav in se dobro počutim, potem lahko igram takšen tenis. Zato si bom tudi vzel odmor, počival bom med peščenim delom sezone in se osredotočil le na Roland Garros ... Lepo bi bilo, če bi bil spet na prvem mestu svetovne lestvice, vendar je do tja še dolga pot," je za ESPN povedal Federer, ki je v letošnji sezoni izgubil le en dvoboj.

Finale:

Roger Federer (Švi) - Rafael Nadal (Špa)  6:3, 6:4

V prvem nizu je bila odločilna osma igra

Glavna akterja sta za prvih sedem iger potrebovala slabih 40 minut in kazalo je, da bomo gledali maratonski dvoboj. V prvih sedmih igrah nobenemu od njiju ni uspel "break", čeprav sta imela oba kar nekaj žogic za odvzem servisa. Vendarle je v osmi igri uspel "break" Federerju, ki je v naslednji igri potrdil odvzem servisa in prvi niz dobil z izidom 6:3. Ta je trajal 49 minut. Federer je v uvodnem nizu igral bolj podjetno, saj je dosegel enkrat več "winnerjev" kot njegov nasprotnik.

Zanj že 26. zmaga

Drugi niz se je začel podobno kot prvi. V uvodnih štirih igrah sta oba igralca dobila igre na svoj servis. Nekaj več težav je imel Španec. Do preobrata je prišlo v deveti igri drugega niza, ko je 35-letnemu Federerju uspel drugi "break" v dvoboju in je povedel s 5:4. V naslednji igri je Federer brez težav dobil deseto, odločilno igro in zasluženo slavil na prestižnem turnirju. Ta lovorika je bila zanj že 26. na turnirjih serije masters.

 

 

Ne spreglejte