Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 1. 2020,
12.37

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Avstralija požar

Petek, 3. 1. 2020, 12.37

4 leta, 3 mesece

Kaj je težavnega teniškega igralca spravilo v jok? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Požar, ki pustoši po Avstraliji, je ganil tudi številne športnike, ki se vsak na svoj način trudijo, da bi pomagali žrtvam požarov. Tako sta denimo teniški zvezdnik Nick Kyrgios in igralec kriketa Chris Lynn obljubila donacije za vsak as oziroma šestico, ki jo bosta dosegla, njunemu zgledu pa sledijo tudi številni drugi športniki.

Požar v Avstraliji
Novice Pred požari beži na tisoče ljudi, pogrešajo več oseb
Novice Pogumni gasilci so se znašli sredi ognjenega pekla #video

Nick Kyrgios, ena bolj kontroverznih osebnosti svetovnega tenisa, je za vsak as, ki ga bo dosegel v avstralskem delu sezone, obljubil po 200 evrov pomoči. Že danes jih je v dvoboju z Nemcem Jan-Lennardom Struffom dosegel 20.

"Podpreti želim tiste, ki jih je požar prizadel. Doniral bom po 200 dolarjev za vsak as, ki ga bom dosegel letos poleti," je po poročanju STA napovedal Avstralec, ki je k pomoči povabil tudi druge zvezdnike.

V akciji se mu je že pridružil soigralec iz avstralske reprezentance Alex de Minaur, ki bo za vsak dosežen as dal po 250 dolarjev. "Njegova poteza mi je všeč, a bom dal za vsak as nekaj več, saj ne verjamem, da jih bom dosegel toliko kot Nick," je dejal de Minaur. Po 200 dolarjev na as bo prispevala tudi Samantha Stosur.

Ekshibicijska tekma za dober namen

Aktivna je tudi tamkajšnja teniška zveza, kjer so za 15. januar napovedali ekshibicijsko tekmo "najboljših igralcev na svetu", izkupiček pa bo v celoti namenjen žrtvam ognjenih zubljev. Tennis Australia pa je že namenil milijon dolarjev za obnovo teniških igrišč, ki so jih uničili požari, in najavil druge vrste pomoči.

Akciji so se pridružili tudi na turnirju v Brisbanu, kjer računajo, da bodo zbrali 150 tisoč dolarjev. Pri avstralski zvezi pa si želijo k akciji privabiti še organizatorje turnirjev v Melbournu, Adelajdi in Hobartu.

Med igralci kriketa sta Cris Lynn in Glenn Maxwell za dosežene šestice obljubila po 250 dolarjev.

"Hej, fantje. Za vsako šestico, ki jo bom letos dosegel v tekmovanju Big Bash League I, bom Rdečemu križu prispeval po 250 dolarjev," je tvitnil Lynn. "Všeč mi je, Lynny!! Tudi jaz bom prispeval po 250 dolarjev," pa mu je odgovoril Maxwell.

Ne spreglejte