Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2019,
18.41

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,67

7

Natisni članek

tenis finale Roland Garros ATP Rafael Nadal Dominic Thiem

Nedelja, 9. 6. 2019, 18.41

4 leta, 10 mesecev

OP FRANCIJE (15. DAN), ATP

Sliši se neverjetno, a Nadal je še 12. zmagal v Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,67

7

Rafael Nadal | Nadal do zdaj v finalu Odprtega prvenstva Francije še ni izgubil. | Foto Gulliver/Getty Images

Nadal do zdaj v finalu Odprtega prvenstva Francije še ni izgubil.

Foto: Gulliver/Getty Images

Kralj peska ostaja kralj peska. Rafael Nadal je še 12. v karieri osvojil OP Francije, potem ko je v finalu po štirih nizih (6:3, 5:7, 6:1, 6:1) odpravil Avstrijca Dominica Thiema. Rafa je za zmago potreboval tri ure in štiri minute.

 

Gledalci so lahko v letošnjem finalu spremljali vrhunski tenis. Oba igralca sta pokazala veliko izjemnih potez, a na koncu je bil vseeno boljši Rafael Nadal, ki še vedno velja za daleč najboljšega igralca na pesku in je letos v Parizu spisal novo stran rekordov v zmagah. Njegovo razmerje zmag in porazov na Roland Garrosu je 93/2.

"Si velik vzgled nam in majhnim otrokom." | Foto: Gulliver/Getty Images "Si velik vzgled nam in majhnim otrokom." Foto: Gulliver/Getty Images Rafa pohvalil svojega nasprotnika

Rafael Nadal je že takoj po dvoboju povedal, da si je to zmago zaslužil tudi njegov nasprotnik. Čestital mu je za dobro igro. "Si zelo trd delavec, si vedno nasmejan, skratka zelo dobra oseba. Si velik vzgled nam in majhnim otrokom. Nazadnje bi se rad zahvalil še svoji ekipi in družini," je bil kratek Nadal.

"Zelo težko mi je, ker sem dal res vse od sebe v teh dveh tednih. Ta turnir imam res rad. Rafa, opravil si dobro delo. Razočaran sem, ampak res si legenda tega športa. Prihodnje leto bom zagotovo spet poskusil. Rad bi se zahvalil tudi svoji ekipi in vsem prijateljem. Veselim se že prihodnjega leta," je po porazu povedal Thiem.

Tako dobrega tenisa, kot je bil v prvem nizu, še nismo videli

Dominic Thiem in Rafael Nadal sta v uvodnih treh igrah prvega niza prikazala vrhunski tenis. Oba sta dobila igre na svoj servis, nato je prišla na vrsto peta igra. Avstrijec je v tej igri izkoristil prvo žogico za break in povedel s 3:2. Izkušen Španec se ni pustil zmesti in že takoj v naslednji igri vzel servis nazaj in izenačil na 3:3. V osmi igri je Rafa napadalneje stopil v igrišče, brez težav nasprotniku vzel servis in povedel s 5:3. Drugi nosilec turnirja je nato dobil tudi deveto igro in po 54 minutah zasluženo dobil prvi niz.

Dominic Thiem | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Drugi niz je odločila šele 12. igra

V drugem nizu je Dominic Thiem z lahkoto dobil prvo igro. Tudi v nadaljevanju sta oba igralca brez težav dobivala igre na svoj servis. V prvih desetih igrah si igralca niti enkrat nista priigrala žogice za odvzem servisa. Prišla je na vrsto 12. igra drugega niza, ko je Thiem prvič resno zapretil Nadalu. Povedel je s 15:40, izkoristil prvo žogico za niz in izenačil na 1:1 v nizih.

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Tretji niz je trajal le 24 minut

Tretji niz se je slabše začel za Dominica Thiema, saj je prvo igro na svoj servis izgubil brez dobljene točke, prav tako tudi v drugi igri ni dobil nobene točke. V tretji igri je znova prevladoval Španec, ki jo je ekspresno hitro dobil in povedel s 3:0. Nadal je potrdil tudi drugi break in po nekaj manj kot 20 minutah tega niza povedel že s 4:0. Avstrijec se je v tretjem nizu prvič na rezultatski ekran zapisal šele v peti igri in izid zmanjšal na 4:1. Vseeno 32-letni Španec tega vodstva ni zapravil in na koncu po vsega 24 minutah zmagal s 6:1. To je bil za Nadala na letošnjem OP Francije najhitrejši dobljen niz.

Dominic Thiem
Sportal Četrti igralec sveta precej besen. Zaradi Williamsove je moral zapustiti dvorano #video

Thiem v četrtem nizu tudi le do ene igre

Po tretjem nizu je bilo videti, da je Thiem že povsem izgubljen, a je v prvi igri četrtega niza takoj zapretil 11-kratnemu zmagovalcu Pariza. Rafi se je uspelo rešiti iz težav in dobiti prvo igro, v drugi igri je nato Dominicu vzel servis in povedel z 2:0. Trdovraten in vztrajen Thiem je v tretji igri Majorčanu povzročal precej preglavic, a je drugemu igralcu sveta znova uspelo in povedel je s 3:0. Nadalova prevlada se je v odločilnem, četrtem nizu le še nadaljevala. Niz se je končal s 6:1.

ATP, finale:

 

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Razočarani Đoković: Bom raje nehal, da mi ne bo kdo kaj očital
Novak Đoković
Sportal Je Đoković res predčasno zapustil prizorišče? #video
Novak Đoković
Sportal Znan je drugi finalist OP Francije, Nadala bo skušal ustaviti Thiem
Novak Đoković
Sportal Đoković in Thiem bosta nadaljevala v soboto, Rafa odpihnil Federerja #video
Ne spreglejte