Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2019,
18.28

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

1

Natisni članek

teniški globus Dominic Thiem Novak Đoković Rafael Nadal Roger Federer

Petek, 7. 6. 2019, 18.28

4 leta, 10 mesecev

OP FRANCIJE (13. DAN), ATP

Đoković in Thiem bosta nadaljevala v soboto, Rafa odpihnil Federerja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,11

1

Novak Đoković | Novak Đoković bo polfinalni dvoboj končal v soboto. Avstrijec Dominic Thiem v tretjem nizu vodi s 3:1. Oba igralca sta sicer osvojila niz. | Foto Reuters

Novak Đoković bo polfinalni dvoboj končal v soboto. Avstrijec Dominic Thiem v tretjem nizu vodi s 3:1. Oba igralca sta sicer osvojila niz.

Foto: Reuters

V petek smo dobili le enega finalista. To je postal serijski zmagovalec OP Francije Rafael Nadal, ki je s 6:3, 6:4, 6:2 ugnal Rogerja Federerja. V drugem dvoboju se merita Novak Đoković in Dominic Thiem, a je bil dvoboj pri 1:1 v nizih in 3:1 v tretjem niza za Avstrijca prestavljen na soboto.

Drugega finalista bomo dobili šele v soboto, saj jo je v petek v Parizu zagodlo vreme. Dvoboj med Novakom Đokovićem, prvim igralcem sveta, in lanskim finalistom OP Francije Dominicom Thiemom je v tretjem nizu prekinil dež.

Prvi niz je s 6:2 pripadel Avstrijcu, drugega je s 6:3 dobil Đoković, ki se je v prvem pritoževal nad vetrom, tretjega pa je pri vodstvu Thiema s 3:1 prestavil dež. Vremenska napoved za petkov večer ni najboljša, tako da bosta Srb in Avstrijec dvoboj končala v soboto.

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images V petih igrah trije "breaki"

Uvodni niz je bolje začel Rafael Nadal, ki je Federerju že v prvi servisni igri odvzel igro in povedel z 2:0. V naslednji igri je Nadal "break" potrdil in povedel s 3:0. Federer se je prvič na rezultatsko tabelo vpisal v četrti igri, ko je izid zmanjšal na 3:1. V peti igri je na sceno spet stopil Švicar, Rafi odvzel servis in izničil prednost Majorčana. Zadovoljstvo Švicarja ni trajalo dolgo, potem ko mu je Nadal v peti igri še drugič vzel servis in povedel s 4:2. Tega vodstva ni zapravil in prvi niz, ki je trajal 53 minut, dobil s 6:3.

Federer v deveti igri drugega niza nerazumljivo popustil

Drugi niz se je začel po notah 37-letnika, ko je že v drugi igri Nadalu vzel servis in prišel do vodstva 2:0. A prednosti servisa ni dolgo obdržal. Nadal mu je v tretji igri vzel servis in znižal na 2:1. V deveti igri je imel Federer že vodstvo 40:15, nato pa je nerazumljivo popustil in izgubil svoj servis. Nadal je povedel s 5:4, v naslednji igri serviral za drugi niz, ga na koncu dobil s 6:4 in povedel z 2:0 v nizih.

Federer že dolgo ni bil tako besen

Baselčan je zaradi neprimernega vedenja dobil opozorilo. Žogico je poslal čez stadion, kar ni ravno v njegovi navadi.

Rafael Nadal je le še zmago oddaljen od 12. naslova na OP Francije. | Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal je le še zmago oddaljen od 12. naslova na OP Francije. Foto: Gulliver/Getty Images

Velika prevlada Španca v tretjem nizu

V tretjem nizu je Nadal kmalu spet zagospodaril na osrednjem igrišču. Svojem dolgoletnemu rivalu je v tretji igri odvzel servis in povedel z 2:1. V peti igri je 11-kratni zmagovalec znova "udaril" in povedel že s 4:1. Takrat je bilo že bolj kot ne jasno, da Federer nima nobenih pravih možnosti za vrnitev v dvoboj. Nadal je zadnji niz dobil s 6:2, za zmago pa je potreboval 2 uri in 28 minut.

Roger Federer, Rafael Nadal
Sportal V Parizu se bo ustavil čas. Dvoboj, ki smo ga čakali 600 dni. #video

 

Ne spreglejte