Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
9.01

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,26

Natisni članek

Novak Đoković Roger Federer ATP Bridgette Wilson Pete Sampras

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 9.01

6 mesecev

Težki časi za enega največjih športnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,26
Pete Sampras, Bridgette Wilson | Pete Sampas in njegova žena Bridgette Wilson | Foto Guliverimage

Pete Sampas in njegova žena Bridgette Wilson

Foto: Guliverimage

Pete Sampras, nekdanji vrhunski teniški igralec, se je po dolgem času javno oglasil. Ob tem je razkril, da njegova družina preživlja težke čase, potem ko je žena hudo zbolela in se trenutno še zdravi.

Pete Sampras, nekdanji prvi igralec sveta, je bil marsikateremu igralcu velik vzor. Med drugim Rogerju Federerju in Novaku Đokoviću. Eden najboljših igralcev vseh časov je po končani karieri živel mirno družinsko življenje in le redko smo ga lahko opazili v medijih. Zdaj pa se je odločil, da bo delil žalostno novico.

V sporočilu, ki ga je objavil prek teniškega združenja ATP, je razkril, da je njegova žena Bridgette Wilson zbolela za rakom na jajčnikih. Zaradi tega je morala igralka in pevka, ki je igrala v znanih televizijskih serijah, na operacijo.

Bridgette Wilson je prestala operacijo, kemoterapijo in se še vedno bori z boleznijo. | Foto: Guliverimage Bridgette Wilson je prestala operacijo, kemoterapijo in se še vedno bori z boleznijo. Foto: Guliverimage Prosi za podporo in dobre želje

"Kot veste, sem tiha in zadržana oseba. A zadnje leto je bilo zame in za mojo družino zelo težko ter polno izzivov. Odločil sem se, da z vami delim, kaj se dogaja. Decembra lani so moji ženi Bridgette odkrili malignega raka na jajčnikih," je uvodoma zapisal 52-letni Američan.

Bridgette Wilson je prestala operacijo, kemoterapijo in se še vedno bori z boleznijo. Vse prej kot lahko pa je tudi Samprasu. "Težko je gledati, kako nekdo, ki ga imaš rad, prestaja takšen izziv. A ko vidim najina sinova, kako se ji trudita pomagati, je to nekaj neverjetnega. In videti, da je Bridgette kljub vsemu še vedno tako dobra mama in žena, je zame velik navdih. Naučil sem se, da je težko dobiti podporo, saj je težko govoriti o tem," je še zapisal Sampras ter ob tem prosil za prijazne besede in dobre želje za ženo in družino.

Pete Sampras v času športne kariere | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pete Sampras v času športne kariere Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Še danes velja za enega najboljših igralcev vseh časov

Pete Sampras še danes velja za enega boljših teniških igralcev vseh časov. Njegovo igro sta krasila izjemen servis in igra na mreži. Na prvem mestu lestvice ATP je preživel 286 tednov, šestkrat pa je sezono končal na prvem mestu. Skupno je osvojil 14 turnirjev za grand slam. Sedemkrat je zmagal v Wimbledonu, petkrat na OP ZDA, dvakrat pa na OP Avstralije. Svojo športno pot je končal leta 2002, ko je še zadnjič zmagal na OP ZDA.

Preberite še:

Danil Medvedjev
Sportal Đoković je bil zaradi podobne poteze izključen s turnirja #video
Goran Ivanišević
Sportal Nikoli ni šparal jezika. Kdo sploh je Goran Ivanišević? #video
Ne spreglejte