Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2023,
8.31

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11

Natisni članek

teniški globus ATP Danil Medvedjev

Petek, 27. 10. 2023, 8.31

6 mesecev, 1 teden

Đoković je bil zaradi podobne poteze izključen s turnirja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,11
Danil Medvedjev | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Daniil Medvedjev, trenutno tretji igralec sveta, je imel veliko srečo, da ga niso izključili s turnirja ATP na Dunaju. Medvedjev je namreč v uvodnem krogu gledalko z žogico zadel v obraz.

Novak Đoković
Sportal Po veliki drami in diskvalifikaciji je Đoković odvihral s prizorišča #video

Se še spomnite incidenta iz leta 2020 na OP ZDA, ko je Novak Đoković po nesreči sodnico zadel v vrat? Ta se je zgrudila in lovila sapo. Trajalo je le nekaj minut, da so enemu najboljših igralcev vseh časov organizatorji turnirja v New Yorku pokazali izhodna vrata. Zanj je bilo turnirja konec. Lahko je le pospravil kovčke in odšel domov.

Na turnirju na Dunaju smo pri Daniilu Medvedjevu, ko je igral proti Francozu Arthurju Filsu, videli nekaj podobnega. Rus je sicer dvoboj dobil brez težav (6:4, 6:2), a kaj kmalu bi se lahko zgodilo, da bi predčasno končal turnir.

V eni izmed točk je Flis serviral po sredini in žogica je zletela mimo Medvedjeva. Žogica se je namreč odbila od ograde in poletela proti njemu. Zamahnil je z loparjem in pomotoma gledalko zadel neposredno v obraz. V preteklosti, tudi pravilo tako pravi, so bili igralci diskvalificirani. Sedemindvajsetletni teniški igralec se je nesrečni gledalki takoj opravičil, ona je sprejela opravičilo, dvoboj pa se je pozneje nadaljeval. Medvedjev za to potezo ni dobil niti opozorila.

A ker imajo navijači Novaka Đokovića še kako dober spomin, je marsikdo komentiral potezo tretjega igralca sveta, ki jo je tokrat odnesel zelo poceni.

Medvedjev je v četrtek igral proti Grigorju Dimitrovu, ki ga je premagal po treh nizih (3:6, 6:2, 6:4), in se zasluženo uvrstil v četrtfinale turnirja na Dunaju. Njegov nasprotnik v četrtfinalu bo njegov rojak Karen Hačanov.

Moskovčan ima letos za seboj zelo dobro sezono, saj je v svojo vitrino postavil že pet turnirskih lovorik. Bo konec tedna osvojil še šesto?

Preberite še:

Danil medvedjev
Sportal Medvedjev brez težav prek Francoza, Hačanov že v četrtfinalu
Andrej Rubljov
Sportal Rusa loči le še ena zmaga
Andy Murray
Sportal Andy Murray v drugi krog Basla
Ne spreglejte