Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 7. 2022,
22.58

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Marie Bouzkova Anastasija Potapova Roberto Bautista Agut Jannik Sinner Carlos Alcaraz Caroline Garcia Ana Bogdan ATP WTA teniški globus

Sobota, 30. 7. 2022, 22.58

1 leto, 8 mesecev

Teniški globus, 30. julij

Nov mejnik španskega teniškega bisera

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Carlos Alcaraz | Carlos Alcaraz bo v ponedeljek na lestvici poskočil na četrto mesto. | Foto Reuters

Carlos Alcaraz bo v ponedeljek na lestvici poskočil na četrto mesto.

Foto: Reuters

Na teniških igriščih v Evropi in ZDA se v teh dneh odloča o številnih turnirskih lovorikah. V Umagu se je v finale uvrstil mladi Španec Carlos Alcaraz in s tem poskrbel, da bo v ponedeljek na svetovni jakostni lestvici četrti igralec sveta. V nedeljo se bo za naslov udaril z Italijanom Jannikom Sinnerjem, ki je nedavno v Wimbledonu namučil poznejšega zmagovalca Novaka Đokovića.

Caroline Garcia
Sportal Caroline Garcia presenetila prvo teniško damo na svetu

V finalu teniškega turnirja ATP 250 v Umagu z nagradnim skladom 597.700 evrov se bosta pomerila prvi nosilec in branilec naslova Španec Carlos Alcaraz ter drugorangirani Italijan Jannik Sinner. Španec se bo potegoval za peti naslov letos in šestega v karieri - premiernega je osvojil prav v Istri, Sinner pa letos še ni slavil turnirske zmage.

Jannik Sinner bo skušal v finalu umaškega turnirja zaustaviti niz Španca Carlosa Alcaraza. | Foto: Reuters Jannik Sinner bo skušal v finalu umaškega turnirja zaustaviti niz Španca Carlosa Alcaraza. Foto: Reuters

Za 20-letnega Italijana, ki je v polfinalu nadigral rojaka Franca Agamenona, 136. na lestvici ATP, ki je do polfinala prišel skozi kvalifikacije, bo nedeljski finale ob 20. uri priložnost za prvi naslov na peščenih podlagah. Vse dosedanje - Antwerpen 2021, Sofija 2021, Washington 2021, Melbourne 1 2021 in Sofija 2020 - je namreč osvojil na trdih igriščih.

Več dela v polfinalu je imel peti igralec sveta - z uvrstitvijo v finale si je že zagotovil 4. pozicijo na ponedeljkovi lestvici ATP, ki je Italijana Giulia Zeppierija, prav tako kvalifikanta, kljub zvinu gležnja v drugem nizu ugnal s 7:5, 4:6 in 6:3. Za 19-letnega Alcaraza bo to drugi zaporedni nastop v finalih ATP in šesti to sezono; prejšnji teden je v Hamburgu izgubil proti Italijanu Lorenzu Musettiju.

Alcaraz je lani osvojil Umag, letos pa Rio de Janeiro, Miami, Barcelono in Madrid.

Španec zlahka razorožil utrujenega Avstrijca

Roberto Bautista Agut je tako prišel do svojega enajstega naslova v karieri in drugega v sezoni, potem ko je že zmagal v Dohi. Bautista Agut je v finalu sicer imel nekoliko lažje delo, saj je njegov tekmec, ki je sploh prvič igral na turnirju ATP, pred tem igral še polfinale, ki ga je proti Nemcu Yannicku Hanfmannu dobil s 6:2, 2:6 in 7:6 (4).

Potapova in Bouzkova za naslov v Pragi

Rusinja Anastasija Potapova in Čehinja Marie Bouzkova sta finalistki teniškega turnirja WTA v Pragi. Sedmopostavljena Potapova je s 6:3 in 6:0 odpravila Kitajko Wang Qiang, Bouzkova pa s 7:6 (4) in 6:3 rojakinjo Lindo Noskovo. Potapova, 59. igralka sveta, ima eno turnirsko zmago, in sicer je letos slavila v Istanbulu, Bouzkova, 66. igralka na lestvici WTA, pa je trikrat igrala v finalih, a je še brez naslova.

Bogdanova in Garcia v finalu Varšave

Romunka Ana Bogdan in Francozinja Caroline Garcia sta finalistki turnirja WTA v Varšavi. Bogdanova, 108. igralka sveta, bo igrala v svojem prvem finalu, Garcia, 45. na lestvici WTA, pa ima v zbirki osem turnirskih naslovov, nazadnje je zmagala junija v Bad Homburgu. Petopostavljena Garcia je v polfinalu s 6:1 in 6:2 premagala Italijanko Jasmine Paolini, Bogdanova pa Ukrajinko Katerino Naindl s 7:5 in 7:5. 

Umag, ATP (597.700 evrov):

Polfinale:
Carlos Alcaraz (Špa/1) - Giulio Zeppieri (Ita) 7:5, 4:6, 6:3;
Jannik Sinner (Ita/2) - Franco Agamenon (Ita) 6:1, 6:3.


Kitzbühel, ATP (597.900 evrov):

Finale:

Roberto Bautista Agut (Špa/3) - Filip Mišolić (Avt) 6:2, 6:2

 


Varšava, WTA (251.271 dolarjev):

Polfinale:

Caroline Garcia (Fra/5) - Jasmine Paolini (Ita/10) 6:1, 6:2
Ana Bogdan (Rom) - Katerina Baindl (Ukr) 7:5, 7:5




Praga, WTA (250.271 dolarjev):

Polfinale:

Anastasija Potapova (Rus/7) - Wang Qiang (Kit) 6:3, 6:0
Marie Bouzkova (Češ/8) - Linda Noskova (Češ) 7:6 (4), 6:3

 

Ne spreglejte