Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 7. 2019,
7.35

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

ATP WTA teniški globus tenis

Sreda, 31. 7. 2019, 7.35

4 leta, 8 mesecev

Teniški globus, 30. julij

Najstniška senzacija Wimbledona nemočna v ameriški prestolnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Cori Gauff | Najstnica Coco Gauff je v prvem krogu turnirja v Washingtonu osvojila le šest iger. | Foto Reuters

Najstnica Coco Gauff je v prvem krogu turnirja v Washingtonu osvojila le šest iger.

Foto: Reuters

Tudi v tem tednu se teniški igralci merijo na ATP in WTA turnirjih. Teniški turnir WTA v Washingtonu, ki poteka sočasno z moškim, je že v prvem krogu postregel s kar tremi presenečenji. Nastope so namreč že končale tri domačinke. Prva nosilka Sloane Stephens, druga nosilka Madison Keys ter najstniška senzacija Wimbledona Coco Gauff so vse izpadle po dveh nizih.

Osma igralka s svetovne lestvice Sloane Stephens, leta 2017 tudi zmagovalka odprtega prvenstva ZDA, je gladko (2:6, 5:7) izgubila proti Švedinji Rebecci Peterson, nekaj več odpora je rojakinji Hailey Baptiste nudila Madison Keys, ki je klonila z 2:6 in 6:7, 15-letna kvalifikantka Coco Gauff pa je izpadla proti 84. igralki z lestvice WTA, Kazahstanki Zarini Dijas, ki je slavila s 6:4, 6:2.

"Iz vsakega poraza se nekaj naučim za naprej. Rekla bi, da je bila to zame dobra izkušnja," je o tem dejala Gauffova, sicer 146. na svetovni lestvici.

Ogrevalni turnir na trdi podlagi za odprto prvenstvo ZDA je tako izgubil edino igralko iz "top 10" ter zvezdniško senzacijo Gauffovo. "Veselim se že OP ZDA in upam, da mi bo tam uspelo priti do boljšega dosežka. Delala bom na bolj agresivni igri in si bolj zaupala na igrišču," je bila kljub porazu odločna Gauffova.

Sloane Stephens je priznala premoč švedski tekmici. | Foto: Gulliver/Getty Images Sloane Stephens je priznala premoč švedski tekmici. Foto: Gulliver/Getty Images

Stephensova, ki je leta 2015 prav v Washingtonu osvojila svoj prvi turnir WTA, je še osmič v desetih nastopih na turnirjih WTA (ne grand slamih) izpadla z eno zmago ali manj.

"Lahko bi igrala bolje. A bilo je zelo vroče, razmere so bile težke. A od tu gre lahko samo še navzgor," je prepričana 26-letna Stephensova, ki se je konec lanskega leta po štirih letih sodelovanja razšla s trenerjem Kamaujem Murrayjem, zadnja dva meseca jo vodi Sven Groeneveld.

ATP

 

WTA

Preberite še:

Ivo Karlović
Sportal Hrvaški orjak rešil pet zaključnih žogic, a to ni zadoščalo
Alex de Minaur
Sportal Alex de Minaur najboljši v Atlanti
Ne spreglejte