Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 8. 2021,
8.14

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

teniški globus Anett Kontaveit Cleveland WTA

Nedelja, 29. 8. 2021, 8.14

2 leti, 7 mesecev

teniški globus, 28. avgust

Svitolina v Chicagu do 16. naslova na turnirjih WTA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Anett Kontaveit | Anett Kontaveit je osvojila turnir v Clevelandu. | Foto Reuters

Anett Kontaveit je osvojila turnir v Clevelandu.

Foto: Reuters

Estonka Anett Kontaveit je v finalu teniškega turnirja v Clevelandu premagala Romunko Irino Camelio Begu s 7:6 (5) in 6:4. Druga nosilka in 30. igralka sveta je po uri in 55 minutah slavila drugo turnirsko zmago po osvojenem turnirju v 's-Hertogenboschu leta 2017. Šesta igralka sveta Elina Svitolina je v Chicagu vpisala svoj 16. naslov na turnirjih WTA.

Olga Šaripova
Sportal Olimpijski prvak pod hudimi obtožbami: Nisem je zlorabil

Belorus Ilja Ivaška je zmagovalec moškega teniškega turnirja z nagradnim skladom 717.955 ameriških dolarjev v Winston Salemu v ameriški zvezni državi Severni Karolini. Ivaška je za svoj prvi naslov na turnirjih ATP v finalu premagal Šveda Mikaela Ymerja, brez izgubljenega niza s 6:0, 6:2. Šved je bil povsem nemočen, saj je klonilže po 56 minutah.

Ilja Ivaška je slavil v finalu Clevelanda. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ilja Ivaška je slavil v finalu Clevelanda. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tako 27-letni Ivaška kot 22-letni Ymer sta prvič nastopila v finalu katerega od turnirjev ATP, v katerem pa je bil beloruski igralec za en razred boljši tekmec. Z zmago je postal prvi Belorus z osvojenim turnirjem ATP med posamezniki v moški konkurenci po Maksu Mirniju, ki je leta 2003 zmagal v Rotterdamu.

Ymer pa bo moral še počakati na svoj prvi naslov na turnirjih serije ATP. Zadnji Šved z naslovom na turnirjih ATP tako ostaja Robin Söderling, ki je pred desetimi leti slavil na turnirju v Bastadu.

Oba bosta nastopila na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, zadnjem turnirju za grand slam v sezoni, ki se bo začel v ponedeljek. Ivaška, 63. igralec sveta, se bo v uvodnem krogu pomeril z Američanom Tennysom Sandgrenom, Ymer, 90. igralec sveta, pa z Američanom Jensonom Brooksbyjem.

Elina Svitolina je zmagovalka Chicaga. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Elina Svitolina je zmagovalka Chicaga. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Svitolina zmagovalka Chicaga

Ukrajinka Elina Svitolina je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Chicagu z nagradnim skladom 200.160 evrov. Šestindvajsetletnica z bivališčem v Londonu, ki je poročena s francoskim igralcem Gaelom Monfilsom, je v finalu nadigrala Francozinjo Alize Cornet, brez izgubljenega niza s 7:5, 6:4.

Bronasta z olimpijskih iger v Tokiu Svitolina je tik pred odprtim prvenstvom ZDA potrdila odlično formo, saj si je po olimpijskem bronu končno priigrala tudi prvi finale v sezoni oziroma prvega po lanski turnirski zmagi septembra v Strasbourgu. Po igrah v Tokiu se namreč nikakor ni znašla in na turnirjih v Montrealu in Cincinnatiju je izgubila v uvodnem nastopu.

Šesta igralka sveta Svitolina je vpisala svoj 16. naslov na turnirjih WTA.

Chicago, WTA, finale:

Elina Svitolina (Ukr/1) : Alize Cornet (Fra/9) 7:5, 6:4.

Cleveland, WTA (200.160 evrov):

Anett Kontaveit (Est/2) - Irina Camelia Begu (Rom) 7:6 (5), 6:4.

Cleveland, ATP (717.955), finale:

Ilja Ivaška (Blr) - Mikael Ymer (Šve) 6:0, 6:2.

 

Ne spreglejte