Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2024,
21.50

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
slovenska teniška reprezentanca Tamara Zidanšek Pokal Billie Jean King

Natisni članek

Nedelja, 7. 4. 2024, 21.50

3 mesece, 2 tedna

Tamara Zidanšek odpovedala nastop za reprezentanco v pokalu BJK

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Tamara Zidanšek | Tamare Zidanšek ne bo na pokalu BJK proti Slovaški. | Foto www.alesfevzer.com

Tamare Zidanšek ne bo na pokalu BJK proti Slovaški.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je odpovedala nastop v kvalifikacijah za zaključni turnir pokala Billie Jean King naslednji teden v Bratislavi proti Slovaški. Kot razlog je 26-letna Konjičanka na Instagramu izpostavila pripravo na naslednje turnirje na peščeni podlagi ter željo po uvrstitvi na olimpijske igre.

Trenutno 127. igralka lestvice WTA je ta teden igrala na turnirju serije WTA 250 v Bogoti in tam izpadla v prvem krogu.

Po tehtnem premisleku se je zdaj odločila, da ne bo odpotovala v Bratislavo, kjer Slovenijo 12. in 13. aprila čakajo kvalifikacije za nastop na zaključnem turnirju pokala BJK.

"Odločitev, da ne nastopim za reprezentanco na pokalu BJK proti Slovaški, ni bila lahka. Vendar sem jo po tehtnem razmisleku in ob upoštevanju vseh dejstev, žal, morala sprejeti," je začela zgodbo na Instagramu.

"V upanju na spremembo okoliščin v prihodnosti se bom v tem času posvetila čim boljši pripravi na peščeni podlagi. Poskušala bom doseči normo za nastop na poletnih olimpijskih igrah in tam zastopati slovenske barve," je še dodala trenutno najboljša Slovenka na lestvici WTA.

V reprezentanci ne bo niti Kaje Juvan (130. na lestvici WTA), ki že dlje časa išče prav formo po zahtevnem tako življenjskem kot športnem obdobju.

Zidanšek je nadalje izpostavila, da igranje za slovensko reprezentanco, s katero je v minuli sezoni dosegla enega največjih uspehov s polfinalnim nastopom na zaključnem turnirju pokala BJK, kljub današnji odpovedi predstavlja veliko čast.

"Igranje za reprezentanco je čast in privilegij, kar sem vedno sprejela z odgovornostjo in predanostjo. Verjamem, da lahko slovenska ženska reprezentanca tudi letos doseže lep uspeh," je še zaključila Zidanšek.

Brez 26-letne Konjičanke bodo v reprezentanci igrale Veronika Erjavec, Pia Lovrič, Nina Potočnik in Ela Nala Milić.

Selektor Andrej Kraševec in Teniška zveza Slovenije še nista sporočili imena morebitne rezerve, v reprezentanci je namreč lahko pet igralk.

Preberite še:

Dalila Jakupović
Sportal Dalila Jakupović v Bogoti obstala v drugem krogu
Tamara Zidanšek
Sportal Zidanškova v Kolumbiji izpadla v prvem krogu
Ne spreglejte