Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2013,
13.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

OP Avstralije ženske ženske Ana Ivanović

Sobota, 19. 1. 2013, 13.22

8 let

Sestri Williams prevelik zalogaj za "Kato", Šarapova "ekspres"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska teniška zvezdnica Katarina Srebotnik je na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v tretjem krogu v konkurenci dvojic skupaj z Nadjo Petrovo izgubila proti sestrama Williams.

V četrtem krogu v konkurenci posameznic sta brez večjih težav napredovali druga in četrta nosilka, Rusinja Marija Šarapova in Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Zmagovalka OP Avstralije leta 2008 je na ekspresni poti do četrtfinala skupno oddala le pet iger. Potem ko je brez oddanega niza v uvodnih dveh dvobojih odpihnila rojakinjo Olgo Pučkovo in Japonko Misaki Doi, je v tretjem krogu padla še Američanka Venus Williams, ki je Rusinji vzela štiri igre, v osmini finala pa je bila nepostavljena Belgijka prelahek zalogaj za Šarapovo in daleč od presenečenja.

S tako hitro potjo do četrtfinala je Šarapova postavila nov mejnik v Melbournu, saj doslej po začetku sedanjega načina tekmovanja in ere odprtih prvenstev še nobena od igralk ni oddala tako malo iger kot Šarapova. Monica Seles (1991, 1993) in Steffi Graf (1989) sta pred tem držali rekord pri osmih oddanih igrah, ki sta jih v Melbournu oddali do četrtfinala. Rekord na turnirjih za grand slam pa je še vedno v rokah Mary Pierce, ki je leta 1994 na poti do četrtfinala OP Francije v Parizu izgubila le štiri igre.

"Seveda, da sem zelo zadovoljna s prikazano igro, vendar pa si ne želim delati preveč utvar, saj pričakujem, da se bodo stvari precej zaostrile v četrtfinalu. Zato bom morala še naprej ostati zelo osredotočena na igro," je dejala 25-letna dolgonoga Rusinja, ki že od otroštva živi in trenira v ZDA. Presenetljivo pa visokorasla sibirska lepotica ni bila zadovoljna z začetkom dvoboja proti Flipkensovi: "Nisem začela najbolje, tekmica je delala manj napak, kot bi si sama želela in je dobila prvo igro, vendar pa sem ji po delnem izidu 2:1 že vsilila svojo igro ter dvoboj pripeljala brez težav h koncu." Prvi niz je trajal 45 minut, drugega pa je bilo konec že po četrt ure.

Druga nosilka bo v četrtfinalu prekrižala lopar z rojakinjo Makarovo, 19. nosilko turnirja, ki je odpravila igralko iz prve deseterice, peto nosilko Nemko Angelique Kerber s 7:5, 6:4. V osmini finala je izpadla še druga Nemka Julia Görges (18. nosilka), ki je s 6:7 (6), 1:6 priznala premoč šesti nosilki Li Na. Kitajka je v finalu Australian opna leta 2011 izgubila proti Kim Clijsters, istega leta pa je Najeva osvojila turnir v Roland Garrosu.

Ne spreglejte