Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 1. 2012,
17.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

tenis Serena Williams Brisbane

Ponedeljek, 2. 1. 2012, 17.45

8 let

Serena raje nakupuje, kot trenira

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Nerada treniram, pravzaprav nerada počnem karkoli fizičnega. Odlična pa sem v sedenju in nakupovanju." To so besede najboljše tenisačice zadnjega desetletja, Američanke Serene Williams.

Zmagovalka 13 "grand slamov" med posameznicami in 12 v dvojicah, Serena Williams, je novo teniško sezono začela v Brisbanu, kjer je v uvodnem krogu s 6:2 in 6:3 odpravila Južnoafričanko, Chanelle Scheepers. Najbolj dominantna tenisačica zadnjih 10 let se je po dvoboju razgovorila, kako zelo jo čudi, da je tako uspešna, ko pa se ji sploh ne da trenirati. "Športa nisem nikoli marala. Sploh ne vem, kako sem postala športnica. Nerada treniram, pravzaprav nerada počnem karkoli fizičnega. Odlična pa sem v sedenju in nakupovanju. Trening je bil vedno moja ahilova tetiva."

Danes 30-letna ameriška teniška igralka, ki ima tudi dve olimpijski zlati kolajni, se je sredi lanske sezone uspešno vrnila po bolezni in poškodbi. Da ne bi pregorela, bo v sezoni 2012 izpustila nekaj turnirjev, kar pa ne pomeni, da ji primanjkuje motivacije. "Za moje dosežke je motivacija bolj pomembna od teniških vrlin. Dokler bom motivirana, bom uspešna. Letos ne bom odigrala vseh turnirjev, rada počnem še kaj drugega, tako bom tudi obdržala visoko motivacijo. Razmišljam o svojem življenju po teniški karieri, a se še ne nameravam kmalu posloviti."

Brisbane (izbrala ga je, ker na tem turnirju še ni nikoli igrala) je Serenin prvi večji turnir po OP ZDA, kjer jo je v finalu premagala Avstralka Sam Stosur. "Igrala sem kar dobro. Važno je, da sem se znebila zarjavelosti. Nasprotnica je bila dobra, ni mi bilo lahko. Vsekakor pa imam še veliko prostora za napredek." V drugem krogu jo čaka Srbkinja Bojana Jovanovski. V Brisbanu nastopata tudi Srbkinja Ana Ivanović in Belgijka Kim Clijsters, ki se bosta med sabo pomerili že v drugem krogu.

Ne spreglejte