Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
13. 9. 2019,
11.29

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Andy Murray

Petek, 13. 9. 2019, 11.29

4 leta, 7 mesecev

Se še spomnite, kako je jokal? Zdaj je odločen, da se vrne.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
Andy Murray | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Andy Murray, britanski teniški igralec, je še na začetku letošnjega leta v solzah napovedoval konec športne kariere. Kot kaže po njegovih zadnjih izjavah, so pred njim svetlejši dnevi, saj je odločen, da bo mešal štrene najboljšim trem – Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu in Rogerju Federerju.

Andy Murray
Sportal Nekdanji prvi igralec sveta v solzah sporočil, da bo letos nehal igrati tenis

Andy Murray, nekdanji prvi igralec sveta, je januarja na OP Avstralije na novinarski konferenci izjavil, da bi bil lahko turnir v Melbournu njegov zadnji, potem ko je imel težave s kolki. Stvar je šla že tako daleč, da so najboljši igralci zanj posneli video. A že nekaj časa je jasno, da je bil to račun brez krčmarja.

Andy Murray je moral kar dvakrat na operacijo kolka. | Foto: Instagram & Imdb Andy Murray je moral kar dvakrat na operacijo kolka. Foto: Instagram & Imdb Misli, da se lahko vrne med najboljše

Murray se je po novi operaciji kolka pred časom vrnil na teniška igrišča, kjer je večinoma igral v dvojicah. Zdaj večje uspehe pričakuje tudi v posamični konkurenci. Trenutno 415. igralec sveta računa, da se bo vrnil na sam vrh svetovnega tenisa in mešal štrene veliki trojici (Novak Đoković, Rafael Nadal in Roger Federer), ki še vedno gospodari na teniških igriščih.

Čez štiri ali pet mesecev …

Murray trenutno igra na turnirjih nižje ravni, predvsem pa računa na turnirje v Aziji. Dobil je posebno povabilo na turnir serije masters v Šanghaju. Sam pravi, da s svojim tenisom spada med najboljših 150 igralcev na svetu, a njegovi cilji so veliko višji.

"Leta sem se bojeval z njimi. Res je, da jih nisem ves čas premagoval. Več sem izgubljal kot zmagoval, ampak na igrišče sem šel z občutkom, da jih lahko premagam. Ne vem, ali bi užival, če bi prišel na igrišče z občutkom, da proti njim nimam nobenih možnosti in da bom izgubil. Vseeno mislim, da se jim čez štiri ali pet mesecev lahko pridružim. Moram biti potrpežljiv in ne smem preveč pričakovati," je uvodoma povedal Murray, ki ima v svoji vitrini tri lovorike za grand slam.

Roger Federer
Sportal Roger Federer v slačilnici: Kaj je zdaj, se boš res upokojil? #video

"Fizično moram biti bolje pripravljen. Upam, da bom sčasoma prišel do prave hitrosti." | Foto: Reuters "Fizično moram biti bolje pripravljen. Upam, da bom sčasoma prišel do prave hitrosti." Foto: Reuters

Manjka mu še nekaj hitrosti

V tem trenutku se posveča fizični pripravljenosti, ki je pri teniških igralcih zelo pomembna. "Glede treningov in udarcev nimam težav. Fizično moram biti bolje pripravljen. Upam, da bom sčasoma prišel do prave hitrosti," je dodal 32-letni teniški igralec, ki upa, da bo lahko igral tudi v Davisovem pokalu za britansko ekipo.

"Če bom izbran v ekipo, bom igral. Nočem, da me izberejo samo zato, ker sem pred štirimi leti dobro igral. V Davisovem pokalu bi morali igrati tisti, ki imajo največ možnosti, da prinesejo zmago. Morda bi lahko pomagal v dvojicah, vsekakor bi rad igral tudi posamezno. Če bodo od mene želeli, da igram samo v dvojicah, bom to verjetno naredil."

Andy Murray
Sportal Dobra novica za ljubitelje Murrayja: vrača se tudi v posamični konkurenci
Andy Murray
Sportal Andy Murray bo po 14 letih zaigral na challengerju
Ne spreglejte