Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
7. 3. 2019,
12.14

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

Natisni članek

Andy Murray

Četrtek, 7. 3. 2019, 12.14

5 let, 1 mesec

Vrnitev Andyja Murrayja

Se lahko nekdanji prvi igralec sveta vrne z umetnim kolkom?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56
Andy Murray | Foto Instagram

Foto: Instagram

Ljubitelji tenisa se še zagotovo spomnijo, kako se je Andy Murray, nekdanji prvi igralec sveta, na novinarski konferenci zjokal, potem ko je bolj ali manj napovedal konec športne kariere. Škot je po novi operaciji kolka zagledal luč na koncu predora in ne izključuje možnosti, da bi se vrnil na teniška igrišča.

Andy Murray
Sportal Nekdanji prvi igralec sveta v solzah sporočil, da bo letos nehal igrati tenis

Andy Murray trenutno ne čuti nobenih bolečin. | Foto: Gulliver/Getty Images Andy Murray trenutno ne čuti nobenih bolečin. Foto: Gulliver/Getty Images "Če bo le mogoče, bi rad znova tekmoval"

Andy Murray je na OP Avstralije, potem ko je izgubil v uvodnem krogu, šokiral teniško javnost in izjavil, da bi bil lahko turnir v Melbournu njegov zadnji v karieri. Bolj ali manj je bilo jasno, da Murrayja ne bomo več videli igrati tenisa na najvišji ravni. Trikratni zmagovalec turnirja za grand slam, ki je imel vseskozi bolečine v kolku in ni mogel niti normalno hoditi, pa še ni vrgel puške v koruzo.

"Želim še igrati," je uvodoma v Queen's Clubu povedal Murray. "To sem povedal tudi že v Avstraliji. Vprašanje je le, ali je to sploh mogoče. Veliko bolj sem zadovoljen kot dva meseca pred operacijo. V kolku ne čutim nobenih bolečin, potem ko sem dolgo živel z bolečinami. Če bo le mogoče, bi rad znova tekmoval," je bil nekoliko bolj optimističen 31-letni teniški igralec.

Andy Murray
Sportal Izmučeni in potolčeni Murray prestal operacijo kolka

Andy Murray je na OP Avstralije v solzah sporočil, da je to morda njegov zadnji turnir. Je bil res? | Foto: Gulliver/Getty Images Andy Murray je na OP Avstralije v solzah sporočil, da je to morda njegov zadnji turnir. Je bil res? Foto: Gulliver/Getty Images

Nikomur ne želi ničesar dokazovati

Kot je Murray povedal za CNN, ne želi ničesar dokazovati, ampak želi igrati za svoj užitek. "Želim poskusiti, da vidim, ali lahko še kaj naredim. To me osrečuje in v tem uživam."

"Če bom lahko, bom poskusil. Ne gre za dokazovanje ali za to, da si želim doseči določen rezultat oziroma še enkrat zmagati v Wimbledonu. Ne gre za to. Gre za to, da delam nekaj, kar imam rad, in da to delam brez bolečin."

Pred konkurenti je skrival svoje težave "Če te tvoj nasprotnik vpraša, kako je s tvojim kolkom, mu ne moreš reči: 'Grozno je, še premikati se ne morem.'" | Foto: Gulliver/Getty Images "Če te tvoj nasprotnik vpraša, kako je s tvojim kolkom, mu ne moreš reči: 'Grozno je, še premikati se ne morem.'" Foto: Gulliver/Getty Images

Ljubljenec britanskega občinstva je med drugim priznal, da se v času prve rehabilitacije ni boril samo z bolečino, ampak je imel tudi psihološke bitke, a tega ni hotel deliti z javnostjo.

"Bilo je kar težko, saj če imaš kot športnik težave, skušaš te skrivati pred svojimi konkurenti. Poskušaš biti optimist in ljudem govoriti, da je vse v redu. To je del tega, kar športniki počnemo. Če te tvoj nasprotnik vpraša, kako je s tvojim kolkom, mu ne moreš reči: 'Grozno je, še premikati se ne morem.'"

Murray je svoj zadnji dvoboj odigral na OP Avstralije, na katerem ga je po petih nizih premagal Španec Roberto Bautista-Agut. Škot bi lahko bil prvi teniški igralec, ki bi se v posamični konkurenci vrnil z umetnim kolkom. Med igralci v igri dvojic je to pred časom uspelo Bobu Bryanu.

Viktorija Azarenka
Sportal Že v drugem krogu Indian Wellsa se obeta prava poslastica, konec za Klepačevo
Ne spreglejte