Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
17. 12. 2018,
10.54

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

Natisni članek

Eugenie Bouchard tenis

Ponedeljek, 17. 12. 2018, 10.54

1 leto, 2 meseca

Se bo Kanadčanki še kdaj uspelo vrniti med najboljše?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99
Eugenie Bouchard | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Kanadska teniška igralka Eugenie Bouchard je bila pred dnevi v zadnjih šestih let že petič razglašena za najboljšo kanadsko igralko. A dejstvo je, da je Bouchardova že kar nekaj časa daleč od forme, ki jo je kazala pred leti. Videti je, da ji objave na družbenih omrežjih pomenijo skoraj več kot rezultati na turnirjih.

Eugenie Bouchard že nekaj časa lovi pravo formo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Eugenie Bouchard že nekaj časa lovi pravo formo. Foto: Guliverimage/Getty Images Že kar nekaj let navijači čakajo, da se Eugenie Bouchard vrne na pota stare slave. Vrhunec kariere je dosegla leta 2014, ko je kot 20-letna igralka blestela na teniških igriščih. V tistem letu je na vseh štirih turnirjih za grand slam dosegla vrhunski rezultat. Na OP Avstralije in OP Francije se je uvrstila v polfinale, v Wimbledonu se je prebila vse do finala, medtem ko je OP ZDA končala v četrtem krogu. Tistega leta se je na lestvici WTA prebila tudi med najboljših pet igralk sveta.

Leto pozneje je vso sezono lovila pravo formo. Na OP Francije se je prebila v četrtfinale, na OP ZDA je kazalo, da ji bo uspelo, a jo je doletela huda smola, saj je v slačilnici padla na spolzkih tleh in doživela pretres možganov. Od takrat je šlo vse skupaj le še navzdol.

Bouchardova je do zdaj zmagala le na enem turnirju serije WTA. | Foto: Guliverimage/Getty Images Bouchardova je do zdaj zmagala le na enem turnirju serije WTA. Foto: Guliverimage/Getty Images

Letos na največjih turnirjih dlje od drugega kroga ni prišla

Če primerjamo rezultate iz leta 2014 in iz letošnje sezone, bi lahko rekli, da je razlika kot dan in noč. V Avstraliji se je poslovila v drugem krogu, prav tako v Wimbledonu, v Parizu je obstala v kvalifikacijah (dvoboj je predala Dalili Jakupović), na OP ZDA pa se je prav tako poslovila v drugem krogu.

Že kar pet let se 24-letna igralka, ki je trenutno na 87. mestu, skuša prebiti nazaj v svetovni vrh. Marsikateri igralec oziroma igralka bi bila v takšnem položaju precej nesrečna, ampak Bouchardova tega ne kaže. Zelo aktivna je na družbenih omrežjih, kjer ima iz dneva v dan več sledilcev. V preteklosti se je fotografirala za naslovnice in priznala, da je vse skupaj precej naporno, še bolj kot tenis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tbt my mom loves taking behind the scenes pics

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

Zbrala je 30 zmag in 22 porazov Eugenie Bouchard se je v zadnji sezoni odločila, da bo igrala na turnirjih nižje ravni. | Foto: Gulliver/Getty Images Eugenie Bouchard se je v zadnji sezoni odločila, da bo igrala na turnirjih nižje ravni. Foto: Gulliver/Getty Images

Največji letošnji uspeh je dosegla oktobra, ko se je na turnirju v Luksemburgu prebila v polfinale, v polfinalu je igrala tudi v Gstaadu. V lanski sezoni se je umaknila s turneje WTA in igrala na turnirjih nižje ravni, a tudi tam ni bila uspešna. Skupno je odigrala 55 dvobojev, ob tem pa zbrala 30 zmag in 22 porazov.

Zabavala se je na Deviških otokih

Kanadčanka je bila pred kratkim na Britanskih Deviških otokih na obisku pri Richardu Bransonu, enem od najbogatejših Zemljanov. Tam so gostili turnir Necker Tennis Pro-Am, kjer so bila prisotna tudi nekatera druga teniška imena, med njimi tudi Caroline Wozniacki in Marija Šarapova.

Bouchardova ni samo igrala tenisa, ampak se tudi zabavala. Večina igralcev se ponavadi sprošča v Avstraliji, kjer sta uvodna turnirja v Hobartu in Sydneyju ter pripravljalna turnirja pred prvim turnirjem sezone za grand slam - OP Avstralije. Na novo sezono pa se že pripravlja tudi Eugenie. Ji bo letos uspel preboj med najboljše?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It was SO hard to swim in this thing 🤣🧜🏼‍♀️

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day 1

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jet lag

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

 

Preberite še:

Sportal Đoković in Halepova okronana svetovna prvaka
Andrej Slapar
Sportal Andrej Slapar: Za prihodnost slovenskega tenisa se ni treba bati
Ne spreglejte