Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 8. 2014,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marija Šarapova Roger Federer Grigor Dimitrov David Ferrer OP ZDA

Nedelja, 31. 8. 2014, 13.00

8 let

Šarapova se poslavlja, Federer oddal prvi niz na turnirju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na OP ZDA je minil že sedmi dan turnirja, ki je bil usoden za Marijo Šarapovo. Roger Federer je napredoval, a oddal prvi niz na turnirju. V mešanih dvojicah uspešna tudi Katarina Srebotnik.

Vstopnico za osmino finala sta si priigrala nekdanji igralec iz prve deseterice Francoz Giles Simon, ki je s 3:1 odpravil četrtega nosilca Davida Ferrerja, in Hrvat Marin Čilić, ki je preskočil Južnoafriško oviro - Kevina Andersona.

Med najboljših šestnajst se je uspel prebiti Roger Federer. Tokrat mu je na drugi strani mreže stal Marcel Granollers iz Španije, ki mu je uspelo dobiti prvi niz. Švicar je v naslednjih treh nizih dvignil v prestavo višje, saj je pozneje oddal vsega tri igre in pokazal kdo je poglavar na igrišču. "Za zdaj gre vse v redu. Predvsem zadnji trije dvoboji na OP ZDA so bili odlični. Počutim se eksplozivnega in hitrega. Čutim tudi, da sem se zdaj že privadil na trdo podlago. Trenutno vse dobro deluje in res vesel sem tega," je zadovoljno po dvoboju razlagal 33-letni Švicar, ki še naprej potrjuje, da velja ze enega glavnih favoritov za zmago.

Bolgarska vzhajajoča zvezda Grigor Dimitrov se je udaril Davidom Goffinom. Spremeljevalec Marije Šarapove je Belgijca odpravil v štirih nizih. Igralca sta na igrišču preživela nekaj manj kot dve uri in pol.

17-letna Švicarka v četrtfinalu, Wozniackijevi izločila Šarapovo

Od OP ZDA se poslavlja eno od največjih presenečenj turnirja Hrvatica Mirjana Lučić Baroni, 32-letnica (polfinalistka Wimbledona iz leta 1999) je z 1:2 v nizih premoč priznala Italijanki Sari Errani.

Konec tekmovanja je tudi za rusko lepotico, peto nosilko Marijo Šarapovo, ki jo je z 2:1 v nizih izločila desetopostavljena Caroline Wozniacki. Danka je na osmem medsebojnem obračunu vknjižila tretjo zmago.

Za veliko presenečenje je poskrbela šele 17-letna Belinda Bencic, ki je po dveh nizih domov poslala deveto igralko turnirja Jeleno Janković. Varovanka nekdanje vrhunske igralke Martine Hingis je eno glavnih švicarskih orožij, potem ko se bo enkrat z igrišč poslovil veliki Roger Federer. "Na igrišču nisem čutila nobenega pritiska, pravzaprav sem uživala. Vzdušje na igrišču je bilo neverjetno, na začetku sem bila kar malo preveč navdušena, pozneje sem se sprostila in stvari so stekle," je na novinarski konferenci razlagala mlada Švicarka, ki ni pozabila omeniti svoje trenerke Martine Hingis.

"Martina je že igrala proti Jeleni Janković, tako da mi je dala nekaj koristnih nasvetov. Rekla mi je, naj žogico držim v igrišču ob in naj bom agresivna," je še dodala mlada teniška igralka, ki trenutno ne želi razmišljati o naslednji nasprotnici, ampak želi uživati v svoji veliki zmagi.

Katarina Srebotnik uspešna v mešanih dvojicah

V mešanih dvojicah je igrala še edina slovenska predstavnica na turnirju Katarina Srebotnik, ki skupaj z indijskim igralcem Rohanom Bopannanom premagala dvojico Anabel Medina Garrigues iz Španije in Ravena Klaasea iz Južne Afrike.

Ne spreglejte