Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
23. 5. 2021,
11.01

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

1

Natisni članek

Roger Federer

Nedelja, 23. 5. 2021, 11.01

2 leti, 11 mesecev

Šala, ki se je končala z bolečino

Šala Federerja, ki se je končala z bolečino njegovega kolega #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

1

Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer se ni mogel nehati smejati, potem ko je Gaela Monfilsa po nesreči zadel v mednožje. Seveda to ni bilo načrtovano, Švicar se je Monfilsu opravičil za svoje dejanje in v šali dejal, da lahko še enkrat poskusijo čez nekaj tednov.

Roger Federer
Sportal Federer se je vrnil s porazom, Williamsovi se tudi v Parmi ni izšlo

Ne zgodi se ravno pogosto, da Roger Federer zgreši svojo tarčo. A tokrat je zgrešil, kar je imelo za Gaela Monfilsa boleče posledice. Devetintridesetletni teniški igralec je pred časom treniral s Francozom, družbo na treningu jima je delala tudi Elina Svitolina, zaročenka tokrat nesrečnega Monfilsa. A po koncu treninga se je njihova šala spremenila v bolečo izkušnjo.

Federer je imel namen žogico udariti mimo Monfilsa, ki je stal ob steni. V videu je sodelovala tudi Svitolina. "Vem, da je to velik izziv zate, ampak poskušaj sprostiti svojo roko in uspelo ti bo," je dejala ukrajinska teniška igralka.

"Tega ne počnite doma"

Prvi dve žogici sta leteli mimo Monfilsa, tretja žogica pa ga je zadela naravnost v mednožje. Štiriintridesetletni Francoz se je v bolečinah zvijal, medtem ko se mu je Federer za svojo potezo v smehu takoj opravičil. "Tega ne počnite doma," je dogajanje komentirala Svitolina.

Švicarski teniški virtuoz je pozneje na Twitterju zapisal, da je še nekoliko zunaj pravega ritma in da lahko čez nekaj tednov znova poskusijo.

Turnir v Ženevi se je zanj končal že po uvodnem dvoboju. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Turnir v Ženevi se je zanj končal že po uvodnem dvoboju. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ne najboljša vrnitev Federerja

Če damo šalo nekoliko na stran, je jasno, da Baselčan po dolgi odsotnosti zares še ni našel pravega ritma. Ta teden se je udeležil domačega turnirja v Ženevi, na katerem je že po uvodnem dvoboju spakiral kovčke. Po treh nizih ga je namreč premagal izkušeni Pablo Andujar (6:4, 4:6, 6:4). Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je upal, da bo v Ženevi našel pravo formo, a se je prvič po sedmih letih in pol na domačih tleh poslovil že po uvodnem krogu.

"Lepo se je vrniti na igrišče, ampak ko izgubiš dvoboj, si dotolčen. Vem, kje so trenutno moje meje. Ljudje od mene in tudi od sebe veliko pričakujejo. Po končanem dvoboju čutim, da bi lahko igral veliko bolje. Občutek je nekoliko čuden in tudi razočaran sem," je pred dnevi po porazu povedal eden najboljših igralcev vseh časov.

Roger Federer veliko pričakuje od turnirjev, ki se igrajo na travi. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer veliko pričakuje od turnirjev, ki se igrajo na travi. Foto: Gulliver/Getty Images

Zanj se zgodba začne na travi

Med drugim je razkril, da se bo s svojo ekipo še enkrat pogovoril o tem, kaj bodo naredili v bližnji prihodnosti. Priznal je, da bi bilo povsem nerealno pričakovati zmago na OP Francije. Turnir na pariškem pesku je v svoji karieri dobil le enkrat. Poudaril je, da so njegov glavni cilj turnirji na travi. "Sezona se zame dejansko začne na travi," je dejal osemkratni zmagovalec turnirja v Wimbledonu. Dodal je, da mu je trenutno najpomembneje, da se je vrnil na turnejo in da lahko trenira z najboljšimi teniškimi igralci.

Olga Šaripova
Sportal Federer je bil precej redkobeseden glede morebitnega nasilja nad mlado Rusinjo
Ne spreglejte