Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 8. 2015,
8.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

WTA ATP tenis Blaž Rola Polona Hercog

Četrtek, 6. 8. 2015, 8.03

8 let

Rola po enaki poti kot tretji igralec sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na turnirju v Washingtonu je Blaž Rola po treh nizih izpadel iz turnirja. Drugi krog je bil usoden tudi za prvega nosilca Andyja Murrayja.

Mariborčanko Polono Hercogovo je s 3:6, 7:5 in 6:4 izločila šesta nosilka Romunka Irina-Camelia Begu, Ptujčana Blaža Rolo pa je premagal Argentinec Leonardo Mayer s 7:6 (2), 6:7 (3) in 6:4. Izpadel je tudi prvi nosilec Britanec Andy Murray. Presenetil ga je Rus Tejmuraz Gabašvili in slavil s 6:4, 4:6 in 7:6 (4). Branilka naslova Rusinja Svetlana Kuznjecova pa je morala zaradi poškodbe leve noge predati dvoboj z Američanko Sloane Stephens.

V igri dvojic je Andreja Klepač skupaj s Španko Laro Arruabarreno, sta tretji nosilki, prišla v polfinale dvojic. V drugem krogu sta s 6:3 in 6:1 premagali Japonki Shuko Aoyamo in Eri Hozumo.

Hercogova je uvodoma enkrat odvzela servis tekmici in s tem osvojila prvi niz. Po izenačenju na 1:1 sta imeli tenisačici v tretjem težave s servisi, več Mariborčanka, ki je s tem končala dvoboje na zadnji stopnici pred četrtfinalom. Štiriindvajsetletna Romunka je sicer osvojila skupaj eno točko manj od Slovenke, izkoristila pa tri od 13 priložnosti za odvzem servisa. Hercogovi je uspelo le štirikrat od 20 tovrstnih možnosti.

Mayer je imel v dvoboju z Rolo kar 15 asov, le tri je zbral Ptujčan, ki pa je imel precej boljši izkoristek prvega servisa (75:63 odstotkov). Prvi niz je po podaljšani igri pripadel Argentincu, Rola pa je prav tako v podaljšani igri drugega izid izenačil. Tretji niz je pripadel Argentincu, ki se je tako v drugem medsebojnem dvoboju Roli oddolžil za poraz februarja letos v Riu de Janeiru. Tedaj je predal v tretjem nizu po vodstvu Slovenca s 4:1.

Ne spreglejte