Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
16. 1. 2019,
10.40

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

3

Natisni članek

Roger Federer Daniel Evans OP Avstralije teniški globus

Sreda, 16. 1. 2019, 10.40

5 let, 3 mesece

OP Avstralije

Roger Federer sploh ni vedel, za kaj gre #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

3

Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer se je na OP Avstralije uspešno prebil skozi drugi krogi. Tako kot lani, ko je igral proti Aljažu Bedentu, je dvoboj zmotil otroški jok, a to izkušenega Švicarja ni zmotilo oziroma sploh ni vedel, za kaj gre.

Lahko bi rekli, da je bil Daniel Evans za Rogerja Federerja vse prej kot lahek nasprotnik. Britanec, ki je bil med drugim kaznovan zaradi uporabe kokaina, se je Švicarju v prvih dve nizih močno upiral, tretji niz pa je Federer dobil s 6:3. Federer se je v Melbournu še dvajsetič zapored uvrstil v tretji krogi turnirja in tako ostaja v lovu za svojo 100. skupno lovoriko.

"Ti mi povej. Meni je na tej strani v redu."

Ljubitelji tenisa se gotovo spomnijo, kako je lani v Melbournu dvoboj med Aljažem Bedenetom in Federerjem zmotil otroški jok. Takrat se je 37-letni teniški igralec pošalil, da ne joka njegov otrok. Letos se je v drugem krogu zgodilo podobno. V drugem nizu pri servisu Baselčana ga je Evans vprašal, ali mu je v redu, da igrata ob otroškem joku.

"Ti mi povej. Meni je na tej strani v redu," mu je v šali odgovoril eden najboljših igralcev vseh časov. "Verjetno bom še veliko tekel, tako da …" mu je odgovoril Evans, trenutno 189. igralec sveta, ki se po dopinški aferi počasi vrača med najboljše teniške igralce.

Kot se je pozneje izkazalo na novinarski konferenci, Federer sploh ni vedel, za kaj gre, oziroma ni vedel, kaj mu je želel povedati njegov nasprotnik. "Nisem slišal, kaj je rekel. Morda je res rekel nekaj o otroškem joku …"

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Tudi on se bo moral prilagoditi žogicam

Šestkratni zmagovalec OP Avstralije je na novinarski konferenci spregovoril tudi o žogicah. Organizatorji so jih namreč letos zamenjali z žogicami znamke Dunlop. Pred časom se je nad njimi pritoževal že Bernard Tomic.

"Zagotovo so drugačne kot tiste, s katerimi smo igrali v preteklih letih. Slišim, kaj govorijo preostali igralci. Od turnirja v Perthu, kjer so igrišča hitrejša, se bom moral malo prilagoditi," je glede novih žogic povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Roger Federer | Foto:

Glede favoritov se strinja z Đokovićem

Federer se strinja z besedami, da so Novak, Rafa in on favoriti za zmago na letošnjih turnirjih velike četverice. "Mislim, da mi vemo, kako se zmaguje na takšnih turnirjih. Ne glede na to, v kakšni formi bo Rafa, je na OP Francije prvi favorit. Novak je vedno favorit na trdi podlagi, pravzaprav na vseh igriščih, če je 100-odstotno pripravljen in če bo igral tako, kot je lani. Morda sem zaradi števila lovorik jaz favorit v Wimbledonu in na preostalih turnirjih."

Rafael Nadal
Sportal Nadal in Federer gladko v tretji krog, Bedene neuspešen v dvojicah
Marija Šarapova
Sportal Marija Šarapova ekspresno v tretji krog, Klepačeva uspešna v dvojicah
Ne spreglejte