Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
12. 3. 2019,
10.55

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

1

Natisni članek

Roger Federer

Torek, 12. 3. 2019, 10.55

5 let, 1 mesec

Roger Federer ne razume, zakaj Đoković ni imel časa zanj

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,77

1

Roger Federer, Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Že v ponedeljek smo pisali o tem, da je v teniških krogih precej vroče, a tokrat ne zaradi dvobojev, ampak zaradi prihodnosti tenisa. Kot kaže, pa Novak Đoković, Roger Federer in Rafael Nadal nimajo enakega pogleda na prihodnost tenisa.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Federerja zanima, zakaj so se tako odločili

Na začetku tedna so se predstavniki igralcev, ki jim predseduje Novak Đoković, odločili, da ne bodo podprli dozdajšnjega predsednika ATP Chrisa Kermoda. S to odločitvijo se odkrito ni strinjal Rafael Nadal, kot kaže, pa je na njegovi strani tudi Roger Federer. Dejstvo je, da sta omenjena igralca v zadnjem desetletju naredila največ za priljubljenost tenisa.

Federer je že dejal, da se bo v prihodnje bolj vključil v to debato, saj mu, kot pravi, ni vseeno za prihodnost tenisa. "Glede tega težko dam podrobno mnenje, ker nisem več vpleten v to. Pravzaprav bi rad, da to naredijo ljudje, ki so v to vpleteni. Zanima me, zakaj se je to zgodilo in kaj se bo zdaj zgodilo v prihodnje. Želim vedeti, kaj bil razlog za to odločitev in česa Kermode ni delal prav."

Roger Federer
Sportal Roger Federer v skrbeh: Moj bog, kaj se dogaja tukaj?

"Na žalost ni imel časa. To težko razumem, ampak v redu." | Foto: Gulliver/Getty Images "Na žalost ni imel časa. To težko razumem, ampak v redu." Foto: Gulliver/Getty Images Ne razume, zakaj Đoković ni imel časa

Tako Roger Federer kot tudi Rafael Nadal nista bila najbolj zadovoljna s tem, da ju nihče ni vprašal za mnenje. Đoković je ob tem dejal, da bi lahko tudi onadva prišla do njega. Po besedah Federerja se je pred sestankom sveta igralcev poskusil srečati s Srbom, a je ta srečanje zavrnil.

"Na žalost ni imel časa. To težko razumem, ampak v redu. Zagotovo je imel veliko dela z vso zgodbo. Vprašal sem ga, ali se lahko dobiva. Predlagal je, da se dobiva naslednji dan, ampak takrat je bilo že vse odločeno. Do zdaj se nama še ni uspelo srečati in v tem času se je že začel turnir," se je za švicarske medije razgovoril Roger Federer, eden najboljših igralcev vseh časov.

Rafael Nadal je bil veliko bolj neposreden. | Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal je bil veliko bolj neposreden. Foto: Gulliver/Getty Images

Nadal razočaran, ker ga nihče ni nič vprašal

Zelo zgovoren glede celotne zgodbe je bil tudi Rafael Nadal, ki je bil odločno proti temu, da Chrisa Kermoda zamenjajo. Predvsem ga je motilo to, da nihče ni prišel do njega. "Telefon imam vseskozi pri sebi in nihče mi ni vprašal, kaj si mislim o tem," je povedal Rafa, ki se zaveda, da zdaj, ko ni v svetu igralcev, nima nobene besede.

"Vseeno sem razočaran, da nihče ni prišel do mene in mi razložil, zakaj Chrisu ne bodo podaljšali mandata. Verjetno ima nekdo v našem športu drugačne načrte, ampak fantje, ki so v svetu, predstavljajo tudi preostale igralce. Ne predstavljajo samo svojih stališč."

Morali bi nas vprašati za mnenje "Kot kaže, fantje, ki so v svetu igralcev, niso dobro opravili svojega dela, saj oni predstavljajo nas in bi nas morali vprašati za mnenje." | Foto: Gulliver/Getty Images "Kot kaže, fantje, ki so v svetu igralcev, niso dobro opravili svojega dela, saj oni predstavljajo nas in bi nas morali vprašati za mnenje." Foto: Gulliver/Getty Images

Tudi preostali igralci, med njimi Stan Wawrinka, niso dobili nobenega pojasnila. "Kot kaže, fantje, ki so v svetu igralcev, niso dobro opravili svojega dela, saj oni predstavljajo nas in bi nas morali vprašati za mnenje. Seveda ne za vsako najmanjšo podrobnost, za velike odločitve pa že. Po mojem mnenju je bila to pomembna odločitev," je povedal Rafael Nadal.

Ne spreglejte