Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
19.27

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

Natisni članek

teniški globus Novak Đoković Rafael Nadal Roger Federer

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 19.27

5 let, 1 mesec

Roger Federer v skrbeh: Moj bog, kaj se dogaja tukaj?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14
Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V zadnjih dnevih je v Indian Wellsu na igriščih zelo zanimivo, zelo pestro pa je dogajanje tudi zunaj njih. Pred dnevi so sporočili, da Chris Kermode, predsednik ATP, od prihodnjega leta ne bo več na tej funkciji. In kot kaže, so si glede tega Novak Đoković ter Rafael Nadal in Roger Federer na nasprotnih bregovih.

Ta novica je na dan prišla dva dneva po tistem, ko so predstavniki igralcev (10), katerim predseduje Novak Đoković, po več kot šestih urah sestankovanja odločili, da je potrebna sprememba.

Rafael Nadal
Sportal Nadal skoraj zamudil na dvoboj, Serena obsedela in ga predala #video

Đoković: Ne bom vam razlagal svojih osebnih stališč "Odločili smo se, da je čas, da dobimo novo vodstvo na turneji." | Foto: Gulliver/Getty Images "Odločili smo se, da je čas, da dobimo novo vodstvo na turneji." Foto: Gulliver/Getty Images

Nato je pred medije stopil Novak Đoković, ki so ga zasuli z vprašanji. Zanimalo jih je, zakaj so se tako odločili. "Odločili smo se, da je čas, da dobimo novo vodstvo na turneji," je uvodoma povedal prvi igralec sveta. Ta je bil po pisanju ESPN vidno razburjen, ker so želeli slišati njegovo osebno mnenje. Med drugim so ga tudi vprašali, zakaj se pred tem ni obrnil na Rafaela Nadala in Rogerja Federeja, ki je bil nekdaj tudi predsednik igralcev. Đoković jim je odgovoril, da bi lahko tudi ona dva prišla do njega in bi se pogovorili.

"Ne bom vam razlagal svojih osebnih stališč. Če bi to delil z vami, bi kršil načelo zaupnosti. Spoštujem pravila, ki so nad menoj," je bil jasen Beograjčan, ki je od leta 2016 predsednik predstavnikov igralcev. Ti namreč menijo, da je dozdajšnji predsednik dajal večjo prednost organizatorjem turnirjev kot igralcem.

Rafael Nadal se ni strinjal, da dajo nezaupnico dozdajšnjemu predsedniku ATP. | Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal se ni strinjal, da dajo nezaupnico dozdajšnjemu predsedniku ATP. Foto: Gulliver/Getty Images

Nadal in Wawrinka sta odločno nasprotovala tej odločitvi

Nekateri igralci pa niso ravno zagovorniki teh sprememb. Med njimi sta bila tudi Rafael Nadal in Stan Wawrinka, saj sta menila, da je moški tenis v zadnjih letih "cvetel" in da spremembe na vrhu niso potrebne.

Roger Federer se je v zadnjem času ob teh debatah držal bolj ob strani, vendar so nekateri mediji pisali, da je Švicar na strani Španca. Eden najboljših teniških igralcev se je po uvodnem dvoboju na Indian Wellsu vendarle razgovoril o tej vroči temi. Januarja je Federer pohvalil delo Chrisa Kermodea, a je ob tem vseeno dejal, da tisti, ki vodijo ta šport, nimajo jasne predstave, v katero smer bi ga vodili.

"Rad bi bil malo bolj dejaven." | Foto: Gulliver/Getty Images "Rad bi bil malo bolj dejaven." Foto: Gulliver/Getty Images Federerja skrbi, v katero smer se bo odvijal tenis

"Če sem iskren, nisem povsem prepričan," je Federer odgovoril na vprašanje, ko so ga vprašali, v katero smer se odvija tenis. "Smo v zelo zanimivem obdobju, ko moramo vedeti, kakšna bo prihodnost tenisa in nisem prepričan, kakšen je ta načrt. In to je stvar, ki me skrbi," je uvodoma za tennis.com povedal Federer. Ta je med drugim povedal, da sta imela pri njem doma z Rafo kar dolg pogovor.

"Verjamem, da imam izjemne igralce, izjemne dvoboje, tribune so polne, denarni skladi se dvigujejo in vse je videti odlično. A ko se pogovarjaš o politiki tega športa, se vprašam: 'Moj bog, kaj se dogaja tukaj?'"

Tokrat bo bolj dejaven pri teh odločitvah

Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam želi vedeti, v katero smer gre vse skupaj in meni, da se morajo odločiti, kdo bo nov predsednik združenja ATP. Ko je na ta položaj prišel Kermode, se Roger ni prav veliko oglašal, a zdaj bo, kot kaže, bolj aktiven, saj mu ni vseeno za ta šport.

"Rad bi bil malo bolj dejaven. Kolikor mi bo čas dopuščal, bi bil rad del tega procesa, ker mi ni vseeno. In ker mi ni vseeno, moram vložiti nekaj dela v to," je še povedal 37-letni Baselčan, ki se bo v tretjem krogu Indian Wellsa udaril z rojakom Stanom Wawrinko.

Ne spreglejte