Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2019,
8.09

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal teniški globus

Ponedeljek, 11. 3. 2019, 8.09

5 let, 1 mesec

Teniški globus, 11. 3.

Nadal skoraj zamudil na dvoboj, Serena obsedela in ga predala #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Rafael Nadal | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Na turnirju serije masters sta tokrat na igrišče stopila še Roger Federer in Rafael Nadal, ki sta dobro opravila svoje delo. Drugi je skoraj zamudil na svoj uvodni dvoboj, tega pa je zaradi virusa morala predati Serena Williams.

Drugi nosilec turnirja, Španec Rafael Nadal, je igral proti Američanu Jaredu Donaldsonu, proti kateremu ni imel večjih težav. Rafa je svojemu nasprotniku oddal le dve igri. Končni izid je bil 6:1, 6:1, dvoboj pa je trajal vsega eno uro in 13 minut. Majorčan bi skoraj zamudil na dvoboj, saj je mislil, da je na vrsti ob osmi uri zvečer namesto ob šestih popoldne po lokalnem času. Rafa se je Donaldsonu na hodniku opravičil za zamudo.

 

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Federer je pogrešal boljši servis

Zimzeleni Roger Federer je v drugem krogu prestižnega turnirja premagal Petra Gojowczyka. Devetindvajsetletni Nemec proti Švicarju ni imel pravih možnosti, saj ga je ta premagal po dveh nizih (6:1, 7:5). Veliko bolj zanimiv bo njegov naslednji dvoboj, ko bo igral proti dobremu prijatelju in rojaku Stanu Wawrinki.

"Za uvodni dvoboj sem se kar dobro počutil. Če bi imel nekoliko boljši servis, bi se vse skupaj še hitreje odvijalo. Konec koncev je bil drugi niz precej zahteven in morda sem potreboval ravno boljši začetni udarec," je po dvoboju dejal 37-letni Federer.

Serena Williams | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Serena Williams: Vsako sekundo je bilo slabše

V ženskem delu so bili na sporedu dvoboji 3. kroga. Zelo zanimiv dvoboj se je obetal med Sereno Williams in Garbine Muguruzo Blanco, a se je moral ta končati predčasno. Američanka je dvoboj začela zelo dobro, saj je povedla s 3:0, v nadaljevanju pa je njena igra vse bolj pešala, tako da je na začetku drugega niza zahtevala zdravniško pomoč, kmalu za tem pa predala dvoboj.

"Že pred dvobojem se nisem dobro počutila in vsako sekundo je bilo slabše. Bila sem zelo utrujena in omotična. Glede na rezultat sem dvoboj dobro začela, a se vsekakor nisem dobro počutila," so njene besede zapisali organizatorji turnirja.

V nadaljnje tekmovanje se je uvrstila Simona Halep, druga nosilka turnirja, ki je po dveh nizih premagala Ukrajinko Katerino Kozlovo 7:6 (3), 7:5.

Jakupovičeva in Srebotnikova izpadli med ženskimi dvojicami v Indian Wellsu Dalila Jakupović | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Slovenski teniški igralki Dalila Jakupovič in Katarina Srebotnik sta na turnirju WTA v Indian Wellsu izpadli v osmini finala v konkurenci ženskih dvojic.

Jakupovičeva in njena partnerica Irina Hromačeva sta morali priznati premoč Tajvanki Su-Wei Hsieh in Čehinji Barbori Strycovi, ki sta zmagali s 6:2 in 6:0.

Srebotnikova je skupaj z Američanko Raquel Atawo izgubila proti Belgijki Elise Mertens in Belorusinji Arini Sabalenki s 7:5, 3:6 in 9:11.

Novak Đoković
Sportal Đoković se je moral kar potruditi, 40-letni Hrvat še naprej navdušuje

Indian Wells, ženske dvojice:

Indian Wells, moški:

Indian Wells, ženske

Ne spreglejte