Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
17. 2. 2020,
11.38

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal

Ponedeljek, 17. 2. 2020, 11.38

4 leta, 2 meseca

Roger Federer in njegovo šolanje

Za Rogerja Federerja so morali uporabljati vse mogoče trike #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

1

Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

O Rogerju Federeju, enem najboljših igralcev vseh časov, je znano že skoraj vse, a vendarle ne vse. Švicar je pred kratkim priznal, da v šoli ni najbolj blestel, pravzaprav je zelo težko zdržal na stolu.

Roger Federer
Sportal Presenečeni boste, kaj je Federer razkril o Nadalu #video

Roger Federer je priznal, da je Južna Afrika njegov drugi dom. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer je priznal, da je Južna Afrika njegov drugi dom. Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer in Rafael Nadal sta pred kratkim v Cape Townu odigrala ekshibicijski dvoboj, ko sta igrala pred 50 tisoč gledalci in z izbranim denarjem pomagala tamkajšnjim otrokom. Federer je pred kratkim za enega izmed časopisov povedal o svojih izkušnjah, med drugim pa tudi o tem, kako se je sam znašel v šolskih klopeh.

Na tem dvoboju je zelo uživala tudi njegova mama.

Federer je do 14. leta hodil v šolo v rodnem Baslu, potem pa se je vključil v nacionalni teniški center v Švici. S 16 leti je končal svoje izobraževanje, saj po tem ni imel več časa za nadaljnji študij.

Uporabljati so morali vse mogoče motivacijske trike

"Vedno sem želel nekaj narediti za otroke. Odločil sem se za izobraževanje. To je tisto, kar je poleg zdravja najbolj pomembno. Kakšen učenec sem bil? Rekel bi, da nekaj srednjega, ampak sem se vedno trudil na svoj način. Včasih sem bil utrujen od sedenja in poslušanja, tako da so morali uporabiti vse motivacijske trike, da sem lahko ostal osredotočen," je bil odkrit 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Novak Đoković
Sportal Nadal ni hotel biti hinavec in je priznal, da Đokoviću ni privoščil zmage

Lynette Federer, mama Rogerja Federeja. | Foto: Gulliver/Getty Images Lynette Federer, mama Rogerja Federeja. Foto: Gulliver/Getty Images Najtežje mu je bilo, ko je na igrišče prišla njegova mama

Ta dvoboj je na Švicarja pustil zelo velik vtis, zlasti zato, ker je na igrišče prišla njegova mama Lynette, ki prihaja iz Južne Afrike. Ta dvoboj se ga je tako dotaknil, da je tisto noč po dvoboju težko zaspal. "Tisto noč sem nekajkrat vstal, tako se me je vse dotaknilo. Ne verjamem, da bi bilo lahko bolje. Tisti trenutek, ko je prišla mama na igrišče, mi je bilo najtežje. Čustva so me preplavila in ni mi bilo lahko," je povedal Federer, ki pravi, da je Južna Afrika njegova druga domovina.

Federer je kot otrok v Južni Afriki velikokrat prišel na počitnice, tako da ima na to deželo lepe spomine. "Velikokrat sem slišal ljudi, da sem njihov. Po vsem tem, kako je bilo, sem tudi sam čutil tako. To je bil zame zelo pomemben trenutek v življenju, saj sem vrnil v otroštvo, ko sem s starši in sestro prihajal na počitnice.

V Cape Townu se je zbralo kar 50 tisoč gledalcev. | Foto: Gulliver/Getty Images V Cape Townu se je zbralo kar 50 tisoč gledalcev. Foto: Gulliver/Getty Images

Letos igral le na OP Avstralije

Osemintridesetletni teniški veteran je v letošnji sezoni igral samo en turnir. Na OP Avstralije, kjer je leta 2018 tudi dobil svoj zadnji turnir velike četverice, se je prebil do polfinala. Tam ga je po treh nizih premagal Novak Đoković, pozneje tudi zmagovalec turnirja v Melbournu.

Roger Federer Rafael Nadal
Sportal Federerjevo zmago nad Nadalom gledalo rekordno število ljudi #video
Ne spreglejte