Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
12. 2. 2020,
11.06

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

Dominic Thiem Novak Đokovič Rafael Nadal

Sreda, 12. 2. 2020, 11.06

4 leta, 2 meseca

Nadal ni hotel biti hinavec in je priznal, da Đokoviću ni privoščil zmage

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Rafael Nadal, trenutno drugi igralec sveta, je še enkrat pokazal, da je v svojih izjavah iskren. Španec je tokrat priznal, da je na OP Avstralije zmago bolj privoščil Dominicu Thiemu. "Ni mi treba biti hinavec, kajne," je bil odkrit Rafa.

V finalu OP Avstralije sta se v finalu pomerila Dominic Thiem in Novak Đoković, ki ga je po petih nizih dobil srbski zvezdnik. Rafael Nadal je odkrito priznal, da je v tem finalu navijal za Avstrijca, čeprav ga je ta premagal v četrtfinalu.

Đoković je v Melbournu lovil že osmo zmago, na drugi strani pa je Dominic Thiem lovil prvo zmago na turnirjih velike četverice. Na ta način bi lahko prekinil prevlado velike trojice (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković), ki traja že od leta 2016 na OP ZDA.

Roger Federer
Sportal Presenečeni boste, kaj je Federer razkril o Nadalu #video

Rafael Nadal | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Zaradi zmage Đokovića nič slabše ne spi

Đoković je z zmago na OP Avstralije znova prišel na prvo mesto lestvice ATP, prav tako pa je zmanjšal zaostanek v zmagah na turnirjih za grand slam. Roger Federer jih je do zdaj zbral 20, Rafael Nadal jih ima 19, Đoković pa je po OP Avstralije v svojo vitrino postavil 17. lovoriko.

"Raje bi videl, da bi zmagal Thiem. Ni mi treba biti hinavec, kajne? Zame osebno bi bilo bolje, če bi zmagal Thiem," je za Marco razkril Majorčan. Kljub temu je priznal, da zaradi tega nič slabše ne spi. Zato ni bilo toliko pomembno, kdo je zmagal. "Ta turnir je Novaku še posebej pisan na kožo. Zdaj je najboljši igralec na svetu, tako kažejo tudi številke. Edino, kar lahko naredim, je, da mu čestitam za še en izjemen dosežek."

Roger Federer Rafael Nadal
Sportal Federerjevo zmago nad Nadalom gledalo rekordno število ljudi #video

Rafael Nadal in Novak Đoković sta skupno odigrala že 55 medsebojnih dvobojev. | Foto: Gulliver/Getty Images Rafael Nadal in Novak Đoković sta skupno odigrala že 55 medsebojnih dvobojev. Foto: Gulliver/Getty Images

Zadaj je kar nekaj mladih

Španec se zaveda, da zadaj vse bolj pritiska mlada generacija. Mednje pa ne šteje več Dominica Thiema, saj ima Avstrijec že 26 let. So pa tudi drugi mladi igralci, ki imajo veliko možnosti, da pri vrhu premešajo načrte.

"Očitno je, da je med novo generacijo veliko dobrih mladih igralcev. V polfinalu (OP Avstralije, op. p.) je bil eden od njih. To je bil samo Zverev (Aleksander, op. p.), saj Thiem ni več član mlade generacije."

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković še osmič zmagal na OP Avstralije #video
Ne spreglejte