Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
19. 10. 2018,
10.03

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković Fernando Verdasco ATP lestvica

Petek, 19. 10. 2018, 10.03

5 let, 6 mesecev

Roger Federer bi še vedno raje videl, da mu nosijo brisačo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49
Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Pred kratkim je teniški svet pretresel video, v katerem se je Fernando Verdasco nesramno obnašal do pobiralca žog. Nekateri organizatorji turnirjev zdaj razmišljajo, da pobiralci žogic ne bi bili več dolžni igralcem nositi brisače, s čimer se Roger Federer ne strinja.

Ljubitelji tenisa so bili pred dobrimi štirinajstimi dnevi naravnost zgroženi nad obnašanjem Fernanda Verdasca, španskega teniškega igralca. Ta se je na turnirju na Kitajskem jezil na pobiralca žogic, potem ko naj bi mu ta prepozno prinesel brisačo. Verdasco je za to potezo dobil opozorilo glavnega sodnika, na družbenih omrežjih pa so to dejanje označil za nagnusno.

Roger Federer
Sportal Roger Federer: Še veliko stvari nimam dorečenih

Tenis, brisača | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Tri sekunde je lahko veliko

Po omenjenem dogodku se je veliko ljudi, tudi nekdanjih teniških igralcev, spraševalo, zakaj so pobiralci žogic sploh dolžni igralcem nositi brisače. Organizatorji finalnega teniškega turnirja za mlade (Next Gen ATP Finals) so se zato odločili, da pobiralci žogic ne bodo več dolžni igralcem nositi brisače.

Roger Federer, eden najboljših teniških igralcev vseh časov, ni prepričan, da se bo to pravilo obneslo. "Mislim, da se na podlagi tega, da ti pobiralec žogic prinese brisačo, dvoboj odvija hitreje. Sicer porabiš tri sekunde dodatnega časa za vsako točko. Morda se ne sliši veliko, vendar lahko, če je dvoboj dolg pet ur, to pomeni, da bi se dvoboj končal tudi pol ure prej."

Nekatere brisača pomirja

"Seveda je treba to preizkusiti in videli bomo, kako se bo obneslo. Res je, da imajo danes vsi igralci brisače. Morda se bolj potimo … Ne vem točno, zakaj. Nekateri se v tem času hitreje pomirijo. Morda imajo občutek, da jih brisača bolj pomiri. Dejansko mislim, da pobiralci žogic privarčujejo kar nekaj časa, namesto da se mi sprehodimo do brisače in nazaj. Bomo videli, kako bo," je še povedal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Novak Đoković
Sportal Đoković: Ljudje imajo napačno predstavo o Mariji Šarapovi

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Pred leti se je na pobiralko žog jezil tudi Đoković

Fernando Verdasco pa ni bil edini, ki se je jezil na pobiralce žogic. Eden izmed njih je bil tudi Novak Đoković, ki se je leta 2015 v napetem dvoboju osmine finala z Južnoafričanom Kevinom Andersonom znesel nad pobiralko žogic. V šesti igri petega niza se je Đoković zadrl proti pobiralki žogic: "Brisača!" Ubogo dekle je v tistem trenutku povsem otrpnilo. Tisti, ki so dvoboj spremljali v živo, so povedali, da je bilo povsem pretreseno in celo na robu solz. Srb se ji je pozneje za svojo potezo tudi opravičil.

Ne spreglejte