Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
13. 8. 2018,
9.36

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

Natisni članek

Rafael Nadal Cincinnati teniški globus

Ponedeljek, 13. 8. 2018, 9.36

5 let, 8 mesecev

Tenis

Razočaranje: Rafael Nadal se je tri ure po zmagi umaknil #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20
đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Rafael Nadal je po veliki zmagi na turnirju v Torontu razočaral marsikaterega ljubitelja tenisa, potem ko je vsega tri ure po finalnem dvoboju sporočil, da ga ne bo na turnirju v Cincinnatiju, ki poteka ta teden. In kaj je bil razlog za to potezo?

Če bi Rafael Nadal zaigral v Cincinnatiju, bi po dolgem času na enem turnirju gledali veliko teniško četverico (Rafael Nadal, Roger Federer, Anday Murray in Novak Đoković). Dvaintridesetletni Nadal je pozneje razkril razlog za odpoved.

Rafael Nadal
Sportal Rafael Nadal mlademu Grku pokvaril rojstni dan

V Cincinnatiju ga razumejo. | Foto: Guliverimage/Getty Images V Cincinnatiju ga razumejo. Foto: Guliverimage/Getty Images Prepričan je, da se vidijo prihodnje leto

"Nič drugega ni kot to, da poskrbim za svoje telo in da poskušam ostati zdrav," je uvodoma povedal Majorčan in dodal: "Zelo sem hvaležen svojemu prijatelju Andrei Silvi, direktorju turnirja v Cincinnatiju, s katerim sem govoril po telefonu in je razumel moj položaj. Prepričan sem, da bo turnir uspel in jim želim vse najboljše. Prav tako mi je žal za vse navijače v Cincinnatiju, ki so me vedno podpirali."

Rafa se bo v tem času pripravljal na letošnji zadnji turnir za grand slam - OP ZDA, kjer bo branil lansko zmago. Eden izmed razlogov za odpoved je tudi natrpan urnik, saj bo takoj po OP ZDA za Španijo igral v polfinalu Davisovega pokala.

"A če se na določeni točki ne ustavim, potem me bo ustavilo moj telo." | Foto: Guliverimage/Getty Images "A če se na določeni točki ne ustavim, potem me bo ustavilo moj telo." Foto: Guliverimage/Getty Images

Če se ne ustavi on, ga bo ustavilo telo

"Razmišljati moram o stvareh, ki jih lahko naredim, in o stvareh, ki jih ne morem narediti. Vse je stvar odločitve. Kot veste, si želim igrati. Želim si biti povsod, rad imam ta šport in ne želim spustiti nobenega turnirja. A če se na določeni točki ne ustavim, potem me bo ustavilo moje telo. Takšne so moje izkušnje. Zato se moram pogovoriti z ljudmi, ki so z menoj in skupaj sprejmemo odločitev za prihodnji teden ali za urnik do konca sezone," je še povedal Nadal, ki ima največ zmag na turnirjih serije masters. Do zdaj jih je zbral 33.

Nadal bi moral letos v Cincinnatiju igrati že trinajstič. Tam je nazadnje in edinkrat zmagal leta 2013, ko je v finalu premagal domačina Johna Isnerja. Je pa Nadal v Torontu še enkrat dokazal, za kako velikega športnika gre, potem ko je nasprotniku dovolil, da še enkrat izvaja prvi servis, potem ko ga je eden izmed gledalcev zmotil.

Andrea Arnaboldi
Sportal Italijan in Francoz v finalu challengerja v Portorožu
Ne spreglejte