Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 8. 2018,
8.53

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

teniški globus Stefanos Tsitsipas Rafael Nadal

Ponedeljek, 13. 8. 2018, 8.53

5 let, 8 mesecev

Teniški globus, 12. avgust

Rafael Nadal mlademu Grku pokvaril rojstni dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Rafael Nadal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V finalu turnirja serije masters v Torontu je Rafael Nadal z 2:0 (6:2, 7:6 (4)) v nizih ugnal 19-letnega Grka Stefanosa Tsitsipasa, ki je Špancu preglavice povzročal predvsem v drugem nizu.

Stefanos Tsitsipas, največje presenečenje letošnjega turnirja v Torontu, je moral v finalu priznati premoč izkušenemu Rafaelu Nadalu. Španec je prvi niz dobil s 6:2, v drugem je imel Grk možnost za izenačenje na 1:1 v nizih, a mu ni uspelo. Nadal je izsilil tie-break in v vitrino postavil 33. lovoriko s turnirjev serije.

Rafael Nadal | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images "Včasih je celo težje zmagati na turnirju serije masters"

"Če bi mi pred dvema tednoma to rekli, vam ne bi verjel," je takoj po zmagi povedal prvi igralec sveta. "To je zame izjemen začetek sezone na trdi podlagi. Zmaga v Torontu je zame zelo pomembna, saj ne zmagaš prav velikokrat na turnirju serije masters. Res sem vesel te zmage," je povedal Nadal, za katerega je to že 80. lovorika na turnirjih serije ATP.

Številka osemdeset je izjemna in pomembna številka zame. Na turnirju serije masters je zelo težko zmagati, včasih celo težje kot na turnirju za grand slam, ker se ne moreš izogniti težkim nasprotnikom," je dodal Rafael Nadal, ki je mladem Grku pokvaril proslavljanje rojstnega dne. Stefanos Tsitsipas je ravno v nedeljo praznoval svoj 20. rojstni dan.

Stefanos Tsitsipas je v nedeljo praznoval svoj 20. rojstni dan. | Foto: Guliverimage/Getty Images Stefanos Tsitsipas je v nedeljo praznoval svoj 20. rojstni dan. Foto: Guliverimage/Getty Images

Ko igra proti Nadalu, se počuti, kot da bi ga zagrabil buldog

Kljub porazu je bil navdušen nad igro svojega nasprotnika. "Res ima neverjetno potrpljenje. Vedno te zagrabi kot buldog in zmeraj poskrbi, da trpiš na igrišču. Tako se počutiš, ko igraš proti njemu. To pomeni, da moram še veliko delati, in upam, da bom enkrat lahko dosegel njegovo raven," je povedal mladi Grk, ki je poudaril, da še vedno čuti, da lahko premaguje najboljše igralce.

Stefanos Tsitsipas
Sportal Lani še v Portorožu, danes ga čaka veliki finale z Nadalom

Simona Halep je zmagovalka turnirja v Montrealu. | Foto: Reuters Simona Halep je zmagovalka turnirja v Montrealu. Foto: Reuters

V Montrealu je na turnirju serije WTA prva igralka sveta, Romunka Simona Halep, po dveh urah in 41 minutah s 7:6 (7), 3:6 in 6:4 premagala tretjo nosilko, Američanko Sloane Stephens, in osvojila 18. turnir v karieri.

ATP:

Toronto, finale:
Rafael Nadal (Špa, 1) : Stefanos Tsitsipas (Grč) 6:2, 7:6 (4)

WTA:

Ne spreglejte