Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
27. 5. 2014,
18.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rafael Nadal OP Francije Roland Garros

Torek, 27. 5. 2014, 18.09

8 let

Rafaela Nadala novinarji spravljajo v slabo voljo

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši igralec na pesku Rafael Nadal je odlično začel nastope na OP Francije, vendar pa ga novinarji z nekaterimi vprašanji spravljajo v slabo voljo.

Kralj peska, kakor ga imenuje večina poznavalcev, je v prvem krogu brez prevelikega naprezanja pod hladno prho poslal Američana Robbyja Gineprija. Španec ga je gladko premagal v treh nizih, dvakrat pa mu je celo zavezal kravato. Na koncu je bil izid 6:0, 6:3 in 6:0.

"Prvi niz sem igral dobro. V začetku drugega sva bila precej izenačena, potem pa je raven njegove igre upadla, saj je delal ogromno neizsiljenih napak," je takoj po dvoboju povedal osemkratni zmagovalec pariškega turnirja za grand slam, ki mu zaradi dežja čakanje v slačilnici ne ustreza najbolj. "Psihično takšni dnevi niso lahki. Sediš zadaj in niti ne veš, ali boš igral. Moraš ostati osredotočen in motiviran za morebitni dvoboj. Verjemite, to ni lahko."

Napišite, kar želite

V prihodnjem krogu Rafo čaka mladi Avstralec Dominic Theim, ki je v ponedeljek presenetljivo izločil tretjega nosilca turnirja Stanislasa Wawrinko. Sedemindvajsetletni Španec se zaveda, da z mladim igralcem ne bo imel lahkega dela. "O njem sem že ogromno slišal, čeprav ga še nisem videl igrati. Je mlad in zagotovo nevaren nasprotnik, vendar je zame vedno enako. Če želim zmagati, moramo igrati svoj najboljši tenis in se bojevati za vsako točko."

Očitno Nadala ob živce spravljajo vprašanja nekaterih novinarjev. Eden izmed njih ga je na tiskovni konferenci vprašal, kdo bo favorit v finalu, on ali Novak Đoković. "To zanima vas, mene ne. Napišite, kar želite. Zame je najbolj pomembno, da sem se uvrstil v drugi krog. Zdaj se osredotočam samo na naslednji dvoboj, o finalu ne razmišljam. Zakaj bi? Saj niti ne vem, ali se bom prebil do njega," je nekoliko nejevoljno odgovoril Nadal, ki ima na turnirjih za grand slam že 13 zmag.

Ne spreglejte