Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
18. 4. 2015,
8.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novak Đoković Gael Monfils Monte Carlo

Sobota, 18. 4. 2015, 8.37

8 let

Rafael Nadal pred dvobojem z Đokovićem: Veste, nisem neumen

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na turnirju v Monte Carlu se bosta v prvem polfinalu pomerila Gael Monfils in Tomaš Berdych, v drugem pa nas čaka teniška poslastica med Rafaelom Nadalom in Novakom Đokovićem.

Na monaškem pesku se je zgodilo tisto, kar so po tihem upali in pričakovali največji ljubitelji tenisa. Za finalno vstopnico prestižnega turnirja se bosta udarila velika rivala Novak Đoković in Rafael Nadal. Praktično gre za finale pred finalom.

Đoković: Igrati bom moral na visoki ravni

Nole, ki je trenutno v izredni formi, je v četrtfinalu z igrišča odpihnil Hrvata Marina Čilića. 27-letni Beograjčan je za zmago porabil vsega eno uro in sedem minut (6:0, 6:3). To je bila že 12. zaporedna zmaga nad Čilićem, ki se vrača po dolgotrajni poškodbi ramena, zato ta poraz ni bil presenetljiv, čeprav je Srb pred dvobojem poudarjal, da lanski zmagovalec OP ZDA igra tenis svojega življenja. V polfinalu ga zagotovo čaka težji nasprotnik. "Predvsem se moram psihološko pripraviti na sobotni dvoboj. Fizično se zelo dobro počutim, saj nisem veliko časa prebil na igrišču. Prav tako dobro čutim žogico in upam, da bom odigral dober dvoboj. Zavedam se, da bom moral ves dvoboj igrati na zelo visoki ravni," je na petkovi tiskovni konferenci povedal Đoković. Takrat še ni vedel, s kom se bo pomeril v polfinalu.

Čakata me izjemen dvoboj in nova priložnost

Rafael Nadal se je moral za polfinalno vstopnico nekoliko bolj potruditi. Po skoraj treh urah je strl odpor rojaka Davida Ferrerja (6:4, 5:7, 6:2). Vidi se, da Španec iz dvoboja v dvoboj napreduje in da je vedno bolj samozavesten. Pred sobotnim polfinalom pa je bil kralj peska previden. "Povsem jasno je, da v soboto nisem favorit. Zelo težko je, če igrate proti igralcu, ki praktično premaga vse, kajne? Đoković igra vrhunski tenis in vse dvoboje dobiva brez večjih težav. Težko je zaustaviti igralca, kot je Novak. Čakata me izjemen dvoboj ter nova priložnost, da uživam na igrišču in najdem občutek, ki sem ga imel proti Ferrerju. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je povedal trenutno peti igralec sveta.

Novinarji so 28-letnega Španca pozneje vprašali, ali rad igra proti najboljšim igralcem ali se jim na turnirju raje izogne. Majorčan je tokrat brez dlake na jeziku postregel z zanimivim odgovorom. "Vsekakor bi rad zmagal. Veste, nisem neumen. Zavedam se, da so, če igram proti najboljšemu igralcu, moje možnosti za zmago manjše. Ne verjamem igralcem, ki pravijo, da v finalu radi igrajo proti najboljšim igralcem – lažejo vam. Vsak raje igra proti lažjemu nasprotniku, da osvoji turnirsko lovoriko. Raje bi igral proti slabšemu nasprotniku, kot je Novak, o tem ni dvoma, vendar v soboto igram proti njemu in tega ne morem spremenit," je še povedal devetkratni zmagovalec OP Francije.

Igrala bosta že 43. medsebojni dvoboj

Đoković in Nadal bosta v monaški kneževini spisala 43. poglavje svojega rivalstva. Medsebojna statistika govori v prid eno leto starejšega Nadala, ki je Srba premagal 23-krat, medtem ko je Nole zmagal 19-krat. To bo njun že 19. dvoboj na pesku in 23. na turnirjih serije masters.

Glavna akterja sta v preteklosti v Monte Carlu že trikrat prekrižala loparje. Vsakokrat do zdaj sta igrala v velikem finalu. V letih 2009 in 2012 je bil boljši Rafa, leta 2013 pa je zmagal prvi igralec sveta, ki je takrat prekinil osemletno prevlado Nadala. Nazadnje sta igrala lani v finalu OP Francije, kjer je Novak doživel enega najbolj bolečih porazov v svoji karieri.

Monfils po dolgih letih znova v finalu turnirja serije masters

Prva bosta na osrednje igrišče stopila Tomaš Berdych in Gael Monfils. Francoz je za preboj v polfinale zlahka premagal Grigorja Dimitrova in se po dolgih letih znova uvrstil v finale turnirja serije masters. Berdych je nekoliko lažje prišel do polfinala, potem ko je njegov nasprotnik v četrtfinalu Miloš Raonić dvoboj predal. V medsebojnih obračunih Berdycha in Monfilsa močno vodi prvi (5:1).

Prvi polfinale se začne okoli 13. ure, Rafael Nadal in Novak Đoković pa bosta predvidoma začela ob 15.30.

Ne spreglejte