Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 9. 2017,
8.29

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer Juan Martin del Potro ATP OP ZDA

Torek, 5. 9. 2017, 8.29

6 let, 7 mesecev

OP ZDA (ATP), 8. dan

Kakšen dvoboj: hotel se je že predati, ker ni mogel dihati, potem pa ... #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Juan Martin del Potro | Foto Reuters

Foto: Reuters

Rafael Nadal je v osmini finala Odprtega prvenstva ZDA s 3:0 v nizih premagal Aleksandra Dolgopolova in se prebil v četrtfinale. V nadaljnje tekmovanje sta se uvrstila tudi Roger Federer in Juan Martin del Potro, ki mu je na igrišču uspelo skoraj nemogoče.

Rafael Nadal | Foto: Reuters Foto: Reuters Rafael Nadal, prvi nosilec turnirja, se je že sedmič uvrstil v četrtfinale na OP ZDA in prvič po letu 2013. Petnajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je v New Yorku slavil dvakrat, se bo v četrtfinalu pomeril z letošnjim zmagovalcem teniškega turnirja v Umagu, Rusom Andrejem Rubljevom.

"Mislim, da sem odigral dober dvoboj. Nisem delal veliko napak. V primerjavi s prejšnjimi dvoboji sem bil na igrišču bolj miren. Res je, da bi lahko že prej dosegel break, a na začetku sem se res počutil boj mirnega," je po dvoboju povedal Nadal.

Ni se hotel predati

Argentinec Juan Martin del Potro je igral proti Dominicu Thiemu. Igralca sta se že lani na OP ZDA pomerila v četrtfinalu, a je moral Avstrijec v drugem nizu predati dvoboj. Tokrat je Argentinec, ki je v dvoboju rešil dve zaključni žogi, zmagal šele po petih nizih.

Del Potro je po pravem teniškem trilerju povedal, da se je v zadnjih dveh dneh boril z gripo in vročino, a se ni hotel predati. Sprva je kazalo, da bo Thiem pometel z njim, saj je gladko dobil prva dva niza, potem pa mu je uspelo obrniti dvoboj v svojo korist. "Sredi drugega niza sem razmišljal o tem, da bi predal dvoboj, saj nisem mogel dihati. Nisem se mogel dobro gibati in Dominic je bil res dominanten na igrišču."

"Ne vem, kako mi je uspelo zmagati v tem dvoboju. Zadnja dva dneva sem bil bolan in skušal sem igrati po svojih najboljših močeh. Ko sem videl, da množica navija zame, sem se začenjal počutiti bolje. Boril sem se za njih," je po epskem dvoboju povedal del Potro, ki se bo v četrtfinalu pomeril z Rogerjem Federerjem.

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Federer domačo nalogo opravil prej kot v dveh urah

Zimzelenega Rogerja Federerja je tokrat čakal Nemec Philipp Kohlschreiber. Švicar po pričakovanjih ni imel težkega dela. Dvoboj, ki se je končal prej kot v dveh urah, je gladko dobil po treh nizih.

OP ZDA (WTA), 8. dan

moški, osmina finala:
Rafael Nadal (Špa/1) - Aleksandr Dolgopolov (Ukr) 6:2, 6:4, 6:1;
Andrej Rubljev (Rus) - David Goffin (Bel/9) 7:5, 7:6 (5), 6:3;
Roger Federer (Švi/3) - Philipp Kohlschreiber (Nem/33) 6:4, 6:2, 7:5;
Juan Martin Del Potro (Arg/24) - Dominic Thiem (Avt/6) 1:6, 2:6, 6:1, 7:6 (1), 6:4;
Ne spreglejte