Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2020,
9.03

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Natisni članek

teniški globus Polona Hercog

Ponedeljek, 24. 2. 2020, 9.03

4 leta, 7 mesecev

Teniški globus, 23. februar

Hercogova že končala nastope v Dohi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
Polona Hercog | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Polona Hercog, najvišjeuvrščena slovenska igralka na teniški lestvici WTA, je po porazu v prvem krogu 2.939.695 dolarjev vrednega turnirja že končala nastope v Dohi. S 6:2 in 6:2 je 43. igralko sveta premagala Belgijka Alison Van Uytvanck, sicer 48. igralka z lestvice WTA.

Simona Halep
Sportal Romunka Simona Halep prišla do 20. zmage v karieri

Petindvajsetletna Belgijka je za zmago potrebovala uro in štiri minute, izkoristila pa je drugo zaključno žogo za zmago v tem dvoboju. Van Uytvanckova 29-letni Mariborčanki ni ponudila nobene priložnosti za odvzem servisa, medtem ko je sama izkoristila vse štiri, ki ji jih je ponudila Hercogova.

Stefanos Cicipas | Foto: Reuters Foto: Reuters

Cicipas obranil naslov v Marseillu

Grk Stefanos Cicipas je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Marseillu z nagradnim skladom 769.670 evrov. Drugopostavljeni Grk je v finalu s 6:3 in 6:4 odpravil sedmopostavljenega Kanadčana Felixa Auger-Aliassima in tako ubranil naslov na tem turnirju.

Za 21-letnega Tsitsipasa je to peti turnirski naslov, igral pa je v desetem finalu, prvem v letošnjem letu. Devetnajsetletni Auger-Aliassime pa tudi po petem finalnem nastopu ostaja še brez turnirske zmage.

Čilenec slavil zmago v Riu, Opelka do drugega naslova v karieri

 Čilenec Christian Garin je v finalu teniškega turnirja ATP v Riu de Janeiru (1.767.990 evrov nagradnega sklada) premagal Italijana Gianluco Magerja s 7:6 (3) in 7:5. Tretji nosilec turnirja Garin je s tem v svojem petem finalu osvojil četrti naslov ATP v karieri.

Na teniškem turnirju ATP v Delray Beachu (621.780 evrov nagradnega sklada) sta se v finalu pomerila Japonec Yoshihito Nishioka in Američan Reilly Opelka, četrti nosilec. Slednji je zmagal s 7:5, 6:7 (4) in 6:2 ter osvojil svoj drugi naslov ATP v karieri.

Ne spreglejte