Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 9. 2015,
13.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Polona Hercog Eugenie Bouchard OP ZDA

Sreda, 2. 9. 2015, 13.19

8 let

Polona Hercog proti Kanadčanki ni povsem brez možnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Polona Hercog ni povsem brez možnosti. V drugem krogu OP ZDA se bo pomerila s 25. nosilko turnirja Eugenie Bouchard.

Mariborčanka bi z uvrstitvijo v drugi krog tekmovanja izenačila svoj najboljši rezultat v New Yorku – to ji je že uspelo v letih 2011 in 2014. Proti Bouchardovi jo čaka vse prej kot lahko delo, vendar ni brez možnosti.

Ji bo tudi tokrat pomagal servis?

Najboljša slovenska igralka trenutno igra tenis na zelo visoki ravni. To je dokazala tudi z zadnjimi teniškimi predstavami. Na turnirju v Torontu se je prebila do osmine finala. Tam je po treh napetih nizih vzela skalp 12. igralke sveta Rusinje Ekatarine Makarove, pozneje pa izgubila proti Ani Ivanović. Na zadnjem turnirju pred OP ZDA v New Havnu pa se je dostojno upirala peti igralki sveta Karolini Pliškovi.

"Zdi se mi, da se hitro prilagodim vsaki igralki in ji skušam čim bolj zbiti ritem. Servis mi je veliko pomagal, tako da sem še kar zlahka dobivala svoje igre, kar mi je dalo malo več samozavesti in sem lahko malce več tvegala na njen servis," je po uvodnem dvoboju povedal naša igralka, ko je premagala Kazahstanko Zarino Dijas. Pozneje je stavek namenila še današnji nasprotnici. "Bouchardova letos nima dobre sezone, lani pa je igrala dobro," je povedala Hercogova in s tem dala vedeti, da bo v dvoboju iskala svoje priložnosti.

Bouchardova letos igra daleč pod pričakovanji

Povsem drugačna zgodba je pri Eugenie Bouchard. 21-letna igralka, ki je bila rojena v Montrealu in se nato pri 12 letih preselila na Florido, letos nikakor ne najde prave forme. Bouchardova se je lani čez noč izstrelila med najboljše igralke sveta. Predvsem je blestela na turnirjih za grand slam – dvakrat je igrala v polfinalu, v Wimbledonu pa se je prebila do velikega finala. Letos so njeni rezultati na turnirjih velike četverice daleč pod pričakovanji. V Melbournu je prišla do četrtfinala, v Parizu in Wimbledonu pa se je poslovila že v prvem krogu. Za nameček pa se je znašla še pod medijskim plazom kritik. Kot pravi, skuša vse skupaj odmisliti in se osredotočiti le na svojo igro.

Igralki, ki do zdaj še nista igrali med seboj, bosta tretji par dneva na igrišču Grandstand.

Ne spreglejte